Správy Samospráva

Situácia v Lučeneckom okrese sa zhoršuje: Krízový štáb sa pripravuje na testovanie žiakov

V meste pracujú na zriadení odberných miest, ktoré budú určené pre žiakov, ich zákonných zástupcov, pedagogických a nepedagogických zamestnancov základných škôl, ktorých zriaďovateľom je Lučenec.

Ilustračný obrázok k článku Situácia v Lučeneckom okrese sa zhoršuje: Krízový štáb sa pripravuje na testovanie žiakov
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Príprava na opätovný návrat žiakov do školských lavíc, podmienený testovaním na ochorenie COVID-19, bola hlavnou témou posledného zasadnutia krízového štábu mesta Lučenec. Na sociálnej sieti o tom informovala primátorka Alexandra Pivková.

„Na pôde mestského úradu opäť zasadal krízový štáb za účasti regionálnej hygieničky, ktorá informovala, že sa epidemiologická situácia v okrese Lučenec zhoršuje. V meste pracujeme na zriadení odberných miest, ktoré budú určené pre žiakov, ich zákonných zástupcov, pedagogických a nepedagogických zamestnancov základných škôl, ktorých zriaďovateľom je mesto Lučenec,“ uviedla primátorka.

Dodala, že samospráva naďalej pokračuje v pravidelnej dezinfekcii nocľahárne určenej pre ľudí bez domova. Dezinfikované boli podľa jej slov aj priestory mestskej polície a mestského úradu, ktorý je v súčasnosti pre verejnosť uzavretý.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM