Boris Macko Rôzne

Skvelá správa pre nadšencov cyklistiky. Okolie Lučenca prepoja nové cyklotrasy

Lučeneckých cyklistov určite poteší, že pribudnú ďalšie trasy. Kde všade budú môcť prevetrať svojich dvojkolesových tátošov?

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre nadšencov cyklistiky. Okolie Lučenca prepoja nové cyklotrasy
8
Galéria
Zdroj: TASR

Projekt Cyklotrasy Novohradu je zárukou ďalších cyklotrás v Lučenci a okolí. Združenie Región Neogradiensis v spolupráci s Mestom Lučenec, ako aj obcami Tomášovce, Vidiná, Rapovce a Mikušovce uskutočňujú projekt Cyklotrasy Novohradu. Zatiaľ je vďaka podpore ministerstva dopravy hotová projektová dokumentácia trasy medzi Lučencom a obcami Tomášovce, Vidiná a Rapovce.

Pre upresnenie projekt rieši dve trasy a to z Lučenec – Mikušovce – Rapovce a z Lučenec – Vidiná – Tomášovce. Spomínané trasy sú oficiálnou súčasťou ďalších plánovaných trás v regióne Novohradu.

Foto: Roland Vass

Spoločný začiatok cyklotrás je na železničnej stanici v Lučenci, odkiaľ prechádzajú najväčšími obytnými zónami mesta a pokračujú ďalej do spomínaných obcí. Cyklistické cestičky prepoja významné kultúrne a historické miesta v regióne," povedal pre Lučenec 24 Ján Šnúrik z mestského úradu Lučenec.

Priaznivci cykloturistiky nebudú musieť dlho čakať, keďže financovanie je už naplánované v rámci aktuálnej výzvy eurofondov a spracovanie projektovej dokumentácie je ukončené.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z pretekov Novohradský pedál!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Lučeneckí cyklisti si môžu zasúťažiť na Novohradskom pedále
8
Galéria
Zdroj: Cyklistika Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM