Michaela Mozolányová Rôzne

Slnečné mesiace v Lučenci: Letné terasy to opäť istia!

Nejeden Lučenčan si teplé dni v našom meste automaticky spojí aj s chvíľami posedenia pod letnými terasami podnikov. Ako to s nimi bude tento rok? Zisťovali sme...

Ilustračný obrázok k článku Slnečné mesiace v Lučenci: Letné terasy to opäť istia!
Zdroj: Dnes24.sk

„K dnešnému dňu eviduje mesto Lučenec spolu dvanásť žiadostí o povolenie na prevádzkovanie letných terás v meste Lučenec,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Ako pokračovala, podávať žiadosti je však možné nepretržite počas celého roka. O letné terasy je podľa jej slov záujem najmä v mesiacoch máj až august, prípadne september.

„Povolenie na užívanie verejného priestranstva – umiestnenie predajného zariadenia a zariadenia slúžiaceho na poskytovanie služieb (letné terasy) vydáva Oddelenie dopravy a životného prostredia. Pri forme dlhodobého nájmu, to je uzavretia nájomnej zmluvy sa však vec rieši prostredníctvom Oddelenia ekonomiky a majetku mesta,“ povedala Hrnčiarová.

Sadzba dane sa vyrubuje na základe všeobecného záväzného nariadenia mesta. „Výška sadzby sa stanovuje s prihliadnutím na atraktivitu verejného priestranstva podľa štyroch pásiem od 0,17 eur za m2 na deň do 0,20 eur za m2 na deň,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM