Jakub Forgács Samospráva

Smelé plány v obci pri Lučenci. Chce postaviť zbrojnicu aj multifunkčné ihrisko

Známa obec neďaleko Lučenca čakajú veľké projekty. Stáť budú desaťtisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Smelé plány v obci pri Lučenci. Chce postaviť zbrojnicu aj multifunkčné ihrisko
Zdroj: TASR

Výstavba požiarnej zbrojnice, multifunkčného ihriska a revitalizácia parku v centre obce. To sú tri hlavné projekty samosprávy obce Buzitka v okrese Lučenec na nasledujúce obdobie.

Podľa slov starostu Miroslava Malatinca sa obec v prípade hasičskej zbrojnice zapojila do výzvy, ktorú vyhlásilo Ministerstvo vnútra SR pre dobrovoľné hasičské zbory. „V našej obci doteraz zbrojnicu nemáme. Náš rozpočet na jej výstavbu je 39 000 eur, pričom od ministerstva žiadame 30 000 eur. Zvyšok by sme financovali z nášho rozpočtu,“ konkretizoval starosta s tým, že hasiči nemajú oficiálne miestnosti na svoju činnosť a využívajú len provizórne priestory.

Druhým projektom je výstavba multifunkčného ihriska, ktoré by malo stáť pri futbalovom ihrisku. Rozpočet je podľa starostu vo výške zhruba 40 000 eur, pričom obec by rada získala väčšiu časť potrebných financií z Úradu vlády SR. Z grantov má byť financovaný aj tretí projekt, v rámci ktorého chce samospráva revitalizovať park v centre výstavbou chodníkov, lavičiek a verejného osvetlenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM