Boris Macko Samospráva

Správa ciest zmenila postoj. Situáciu na rušnej križovatke v Lučenci chce riešiť

O križovatke pri Kubínyiho námestí sme už písali viackrát. No riešenie sa nečrtalo, keďže mesto tvrdilo jedno a Slovenská správa ciest (SSC) druhé. Ako to vyzerá aktuálne?

Ilustračný obrázok k článku Správa ciest zmenila postoj. Situáciu na rušnej križovatke v Lučenci chce riešiť
Foto: Boris Macko

Mesto oslovilo listom SSC, ktorá je aj správcom križovatky ulíc T. G. Masaryka, J. Kármána, Vajanského a Begovej. Lučenec spravuje semafory, ktoré však kvôli vážnej poruche nefungujú, a tak skoro asi ani nebudú. Magistrát priznáva, že zatiaľ 25 000 eur na ich opravu nemá, preto oslovil so žiadosťou o pomoc pri riešení dopravnej situácie listom SSC. Tá najprv tvrdila, že so svetelnou signalizáciou nič nemá.

Situácia sa ale zmenila. „Mesto Lučenec nám poslalo na vedomie žiadosť o zabezpečenie úpravy dopravného značenia v predmetnej križovatke, ktorý bol adresovaný na cestný správny orgán – Okresný úrad, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií v Banskej Bystrici a na vedomie aj na Okresný dopravný inšpektorát v Lučenci. Pokiaľ uvedené inštitúcie rozhodnú o zmene určenia dopravného značenia, naša spoločnosť bude rozhodnutie akceptovať a zmenu v dopravnom značení zrealizuje,“ informovala hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová.

Ostáva už len dúfať, že príslušné inštitúcie rozhodnú o dopravných riešeniach čo najskôr, aby ich SSC stihla urobiť ešte do konca letných prázdnin.

Čítajte tiež:

Kocúrkovo okolo semaforov v Lučenci pokračuje. Dokedy budú blikať?

V centre Lučenca sa chystá ďalšia rekonštrukcia. Kedy sa dočká Kubínyiho námestie?

Problémová križovatka pri Kalvínskom kostole. Kedy opravia nefungujúce semafory?
5
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM