Krimi

Starosta, ktorý strieľal na lučeneckom sídlisku, si opäť zavaril kvôli alkoholu

Týždeň pred vianočnými sviatkami vytiahol starosta Pravice Pavel Lenhárd (42) zbraň na sídlisku Rúbanisko. Nový rok "odpálil" ďalším malérom.

Ilustračný obrázok k článku Starosta, ktorý strieľal na lučeneckom sídlisku, si opäť zavaril kvôli alkoholu
Zdroj: Google Maps

Pavel Lenhárd ml. je starostom obce Pravica, ktorá je iba 20 kilometrov od Lučenca. Zo susedného okresu si do nášho mesta odskočil na pohárik koncom decembra. Odvtedy má na krku obvinenie z trestného činu.

Po záverečnej prišiel podnapitý do baru na sídlisku Rúbanisko v Lučenci a pýtal si od čašníčky pivo. Keď ho krčmárka odmietla obslúžiť, neváhal a vytiahol na ňu zbraň!

Nenaliala pivo, tak vystrelil

Muž zbraň aj použil. Na ulici, pár metrov od pohostinstva ju opäť vytiahol a vystrelil do vzduchu. Podľa čašníčky padol jeden výstrel. „Medzitým už volal jeden policajtov a tí hneď prišli. Tu na terase ho brali,“ uviedla zamestnankyňa pohostinstva pre TV JOJ. „Krátku guľovú zbraň, ktorú má obvinený v legálnej držbe, polícia zaistila,“ povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB.

Voči starostovi vzniesli aj obvinenie z prečinu výtržníctva. Zdá sa, že hlava obce, ktorá by mala ísť príkladom, sa nepoučila. Od incidentu uplynuli len dva týždne a starosta má ďalší problém.

Opäť alkohol

Hneď v prvý deň v roku mal starosta kolíziu v Detve. S autom vyšiel na železničné priecestie a nevedel sa pohnúť ďalej. Policajná hliadka mu dala fúkať. Pri dychovej skúške vodičovi namerali 1,92 promile.

„Vypili sme si tam, kde sme mali prenocovať. Ale nestalo sa tak, neprenocovali sme a potom sa žiaľbohu stalo toto,“ opísal udalosť starosta Pravice médiám.

Už si aj vypočul verdikt súdu. Dostal peňažný trest 500 eur a zákaz šoférovať. Obec do najbližších komunálnych volieb, ktoré budú túto jeseň, povedie jeho zástupca. Maličkú obec trápi nielen jej celková existencia, ale aj problémy s vedením.

Pravica je jednou z najmenších a dá sa povedať aj najzaostalejších obcí na Slovensku. Život v obci má k rozvinutým na míle ďaleko.

Žije tu stovka poväčšine dôchodcov a nezamestnaných v skromných domoch, bez obchodu či akýchkoľvek služieb. Internetové pripojenie „dorazilo“ do obce iba pred necelými dvoma rokmi. Aj to iba do obecného úradu.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM