Správy

Štvornohý "pacient" na lučeneckom urgente: V nemocnici sa objavil potkan

Pred troma týždňami vydesil pacientov v ružinovskej nemocnici v hlavnom meste hlodavec. Štvornohý potkan, ktorý pobehoval po lavičkách, sa objavil aj v Lučenci.

Ilustračný obrázok k článku Štvornohý "pacient" na lučeneckom urgente: V nemocnici sa objavil potkan
2
Galéria

Okolie lučeneckého urgentu je tak ako každý iný nezastavaný priestor potenciálnym domovom hlodavcov. Nemocnica v Lučenci a regionálni hygienici doteraz podobný problém nemali. Ako informovala TV Markíza, pacientovi sa podarilo nafotiť pobehujúceho potkana na chodbe a stoličkách.

Potkany síce môžu byť pre človeka nebezpečné, hygienici sa s nákazami stretávajú len zriedkavo. Podľa epidemiologičky sa hlodavec do nemocnice zrejme dostal práve z okolia blízko urgentu, kde je nezastavaný priestor. Samospráva odmieta, že by boli hlodavce premnožené.

„Mesto vykonáva deratizáciu systémovo prostredníctvom spoločnosti, ktorá v tejto oblasti pôsobí viac ako 40 rokov,“ vyjadrila sa Mária Bérešová z lučeneckého magistrátu pre TV Markíza.

Všetky verejné priestory deratizujú pravidelne. Oproti minulému roku sa podľa správy od firmy, ktorá to robí, znížil počet potkanov o polovicu. Kvôli spomínanému prípadu urobili aj mimoriadnu deratizáciu 16. júla.

Potkany môžu byť pre človeka za istých okolností nebezpečné. Hygienici sa s takýmito nákazami stretávajú len zriedkavo.

reprofoto, tvnoviny.sk

Potkan na lučeneckom urgente
2
Galéria
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM