Boris Macko Kultúra

Synagóga opäť zabrala. Lučenec je vďaka klenotu mesta na adventnej mape

Už tradične patrí k predvianočnej nálade aj vysielanie adventných koncertov z rôznych miest Slovenska. Po dlhšom čase sa jeden bude konať aj v Lučenci!

Ilustračný obrázok k článku Synagóga opäť zabrala. Lučenec je vďaka klenotu mesta na adventnej mape
11
Galéria
Zdroj: TASR

Medzi miesta, z ktorých sa naživo vysiela Advent verejnoprávnej televízie, sa zaradil aj Lučenec. No nebyť Synagógy, opäť by ostal bokom, čo by bola škoda. Lučenčania, ktorí sa do Synagógy nedostanú, si môžu program pozrieť naživo v pondelok 5. decembra 2016.

„Pred časom sme sa obrátili na vedenie RTVS, či by bolo možné opäť vysielať advent z Lučenca. Sme šťastní, že vďaka Synagóge sa to podarilo, je to ďalšia propagácia mesta,“ povedal riaditeľ mestskej organizácie LUKUS, ktorá spravuje Synagógu, Tomáš Belko.

Niektorí Lučenčania si možno pamätajú obdobie spred niekoľkých rokov, keď sa Advent z RTVS z Lučenca vysielal. „Bolo to z Reduty. Lenže tie priestory už nie sú dôstojné, takže už približne dva roky Lučenec z Adventu vynechali,“ dodal Belko so slovami, že teraz sa už Lučenec môže stať pevnou súčasťou zoznamu miest, z ktorých sa bude vysielať.

Advent s RTVS je jedinečným projektom, ktorý spája umenie s ušľachtilými cieľmi. V jedinečných historických priestoroch sa vám predstaví 15 špičkových slovenských hudobných umelcov a umeleckých hudobných zoskupení spolu s desiatkami zaujímavých hostí a rešpektovaných osobností zo sveta kultúry, športu a vzdelávania. Každý prenos bude venovaný jednej neziskovej organizácií, ktorej bude odovzdaný výťažok z výnosov zo vstupného.

Pozrite si lučeneckú Synagógu v našej fotogalérii!

Pozrite si krásu zrekonštruovanej synagógy
11
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM