Eliška Šándorová Správy

Tanečníci, hudobníci či budúci herci: ZUŠ v Lučenci prijíma nových záujemcov

Počet záujemcov o štúdium na Základnej umeleckej škole neustále stúpa. V týchto dňoch sa môžu všetky vekové kategórie zúčastniť prijímačiek.

Ilustračný obrázok k článku Tanečníci, hudobníci či budúci herci: ZUŠ v Lučenci prijíma nových záujemcov
Zdroj: Facebook

Základná umelecká škola na Novohradskej ulici č. 2 v Lučenci patrí medzi najväčšie plnoorganizované umelecké školy novohradského, gemerského a malohontského regiónu. Tento školský rok ju navštevuje takmer 600 žiakov a záujemcovia majú možnosť rozšíriť jej rady.

„Pre neutíchajúci záujem štúdia na našej škole sa vedenie školy rozhodlo vypísať prijímacie pohovory na dni 31. január a 1. február 2018 v čase od 13.00 hod do 17.00 hod. na riaditeľstve školy,“ informuje facebooková stránka školy.

Umelecká rodina

ZUŠ má v ponuke tieto odbory: hudobný, výtvarný, tanečný a literárno-dramatický. Žiakom sa môže stať každý, kto by sa chcel realizovať v umení, hudbe či rozvíjať sa smerom k divadelnému a slovesnému prejav. Štúdium je určené pre všetky vekové kategórie.

ZUŠ v Lučenci
6
Galéria
Zdroj: Facebook

Bez obmedzenia veku

Odbory majú rôzne vekové limity, avšak nájdete v nich aj možnosti štúdia, ktoré majú neobmedzený vek. Viac o odboroch nájdete TU.

„Naše rady môžete rozšíriť v oddeleniach klávesových, strunových, dychových, bicích nástrojov a spevu. V tanečnom odbore v oddeleniach klasického, ľudového a moderného tanca, v literárno-dramatickom odbore a vo výtvarnom odbore,“ láka škola záujemcov.

Žiaci Základnej umeleckej školy na Novohradskej ulici pravidelne vystupujú na rôznych podujatiach v rámci mesta, regiónu a na akciách s celoštátnou pôsobnosťou. Zároveň získavajú popredné umiestnenia na medzinárodných a domácich súťažiach.

V rámci umeleckých škôl Európskej únie sa škola významnou mierou podieľa na propagovaní slovenskej kultúry doma i v zahraničí.

Foto: Fb ZUŠ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM