Rôzne Samospráva

Tento rok sa môžu Lučenčania tešiť na 5 jarmokov

Hoci sa nový rok ešte iba rozbieha, samospráva mesta Lučenec už ohlásila termíny tohtoročných jarmokov. Najbližšie nás čakajú veľkonočné lákadlá.

Ilustračný obrázok k článku Tento rok sa môžu Lučenčania tešiť na 5 jarmokov
Zdroj: Boris Macko

Obyvatelia a návštevníci nášho mesta o jarmoky so špecifickou atmosférou i ponúkaným tovarom neprídu ani v roku 2018. Tešiť sa môžeme na všetky, ktoré sa už stali súčasťou každoročného koloritu. Pozrite, o ktoré jarmoky ide a v ktorých termínoch budú.

Na prvý „veľký“ jarmok sa môžu Lučenčania a obyvatelia širšieho okolia tešiť o niečo skôr, ako to bolo vlani. Pravú veľkonočnú atmosféru sme si pred rokom užili prvý aprílový týždeň.

Tento rok sa Veľkonočný jarmok uskutoční 22. – 23. marca 2018. Návštevníci trhov nájdu široký sortiment súvisiaci s veľkonočnou tematikou. Rôzne výrobky, dobroty, nebude chýbať ani občerstvenie.

  • Dni mesta Lučenec 23. – 26.08.2018
  • Pivný festival 23.-25.08.2018
  • Lučenský jarmok 23. – 24.08.2018
  • Vianočné trhy 13. – 14.12.2018
V OBRAZOCH: Pozrite si momentky z Lučeneckého jarmoku
18
Galéria
Foto: Boris Macko

Čo môžu trhovníci predávať?

Mesto už novým všeobecne záväzným nariadením (VZN) upravilo aj pravidlá a podmienky pre trhovníkov.

Ak chcete byť predajca, vybavujte povolenia včas! Termín uzávierky podávania prihlášok je jeden mesiac pred konkrétnym jarmokom.

VZN upravuje aj to, čo môžu na jednotlivých trhoch ponúkať. Na veľkonočnom najmä tovar s tematikou veľkonočných sviatkov a jedlá i nápoje určené na priamu konzumáciu na mieste.

Rovnako aj ľudovo-umelecké predmety, sušené kvety, minerály, či keramiku. Z potravín sušené ovocie, rôzne orechy, či včelie produkty.

Na Lučeneckom jarmoku je to podobné, no môžu navyše ponúkať aj textilné výrobky, odevy, obuv, domáce potreby, drobný tovar, prírodnú kozmetiku, hračky, poľnohospodárske výrobky, úžitkové a ozdobné predmety, nábytok, knihy, ale aj audio a video nosiče.

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM