Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na podujatia: V Čakanovciach bude požehnanie áut, v Cinobani ekologický guláš

Niektorých čaká predĺžený víkend spojený s 8. májom. Ak nemáte program, vyberte si z našich tipov na najbližšie podujatia a akcie v Lučenci a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na podujatia: V Čakanovciach bude požehnanie áut, v Cinobani ekologický guláš
Zdroj: Galamba

Obec Cinobaňa neďaleko Lučenca bude cez víkend rozvoniavať Cinobanským kotlíkom. Keďže na takýchto podujatiach nechýba prevažne plastový riad, obec prišla s ekologickým nápadom. Do súťaže sa môže zapojiť každý, kto si na ochutnávku gulášov prinesie z domu svoju vlastnú keramickú misku a lyžicu. Najkrajšia miska ziska cenu organizátora. Cinobanský kotlík bude 5. mája 2018 o 12.00 hod.

V obci Čakanovce (Galamba) bude v nedeľu 6. mája 2018 o 14:00 hod Svätá omša a požehnanie áut, motoriek a vodičov. Nebude chýbať aj malé občerstvenie.

Slávnostná svätá omša na Galambe
8
Galéria
Foto: Matej Holý

V nedeľu 6. mája v čase 7:00 – 11:00 hod sa v Mestskej tržnici uskutoční Chovateľská burza. Domáce a exotické zvieratá od chovateľov z celého regiónu, priamy predaj zvierat a možnosť objednávok, krmivá a chovateľské potreby.

V stredu 9. mája 2018 bude v Lučenci spomienková Oslava ukončenia II. svetovej vojny: Položenie vencov pri pamätníku, pietna spomienka. Pamätník padlým na Ulici J. Kármána o 13:00 hod.

Vo štvrtok 10. mája od 17:00 hod môžete v LUKUS-e vidieť vernisáž výstavy bulharského fotografa Andreja Iné Bulharsko. Na vernisáži vystúpi kapela BALKANSAMBEL. Podávať sa budú bulharské špeciality. Výstava potrvá do 10. júna 2018.

Koncom budúceho týždňa 12. a 13. mája 2018 od 9:00 hod si na svoje prídu milovníci psov. Mestský park hostí Medzinárodnú súťažnú výstavu psov CACIB.

Foto: archív, Galamba

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM