Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: Okolie lučeneckého kúpaliska znovu zaplnia cyklisti

Po chladných dňoch je pred nami priaznivé víkendové počasie. Ak nemáte program, tu je niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Okolie lučeneckého kúpaliska znovu zaplnia cyklisti
8
Galéria
Zdroj: Cyklistika Lučenec

Mesto Lučenec a autori Juraj Lavroš a Vladimír Galas pozývajú na predajnú výstavu obrazov Insitné umenie. Výstava vo foyer Mestského úradu v Lučenci potrvá do 30. júna 2019.

Kino Apollo premieta v piatok 17. mája o 17:00 hod film Tlmočník – Držiteľ cien Slnko v sieti. Svojrázne roadmovie o dvoch pánoch, ktorí cestujú krížom cez Slovensko, aby spoznali pravdu o vlastnej minulosti.

O 19:00 hod Veľkolepé múzeum – Život medzi pokladmi jedného z najväčších múzeí histórie umenia. Dokumentarista Johannes Holzhausen svojou snímkou Veľkolepé múzeum prináša divákom neobyčajný, vtipný a dômyselný pohľad do zákulisia jednej z najväčších a najdôležitejších svetoznámych kultúrnych inštitúcií.

Autorky a maliarky Svetlana Bornayová a Eva Toropilová pozývajú na vernisáž výstavy Brány do duše, ktorá sa uskutoční v piatok 17. mája o 16:00 hod v priestoroch Matice Slovenskej v Lučenci. Výstava potrvá do 14. júna 2019.

Otvorenie dvoch výstav, prednáška o zafíroch či premietanie dokumentárneho filmu čaká na návštevníkov Noci múzeí a galérií na hrade Fiľakovo v okrese Lučenec, ktorá sa uskutoční v sobotu 18. mája od 18.00 h. Podľa slov riaditeľky Hradného múzea Fiľakovo (HMF) Viktórie Tittonovej sa inštitúcia do tejto celoeurópskej aktivity zapája po dvanásty raz.

Súťaž Lučenčanov v najpočetnejšej kategórii, ktorej sa môžu zúčastniť cyklisti bez rozdielu veku s trvalým pobytom v Lučenci.

Aj o tom je už 5. ročník podujatia Novohradský pedál, ktorý sa uskutoční v nedeľu 19. mája pred mestským kúpaliskom o 9:00 hod. Podujatie má tento rok aj niekoľko noviniek. Nebudú prebiehať jednotlivé detské kategórie, okrem baby, ale organizátori pripravujú dráhu zručností pre detských jazdcov bez obmedzenia veku. Pribudla nová kategória E-bike.

Foto: Cyklistika Lučenec

V OBRAZOCH: Lučeneckí cyklisti si môžu zasúťažiť na Novohradskom pedále
8
Galéria
Zdroj: Cyklistika Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM