Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: Plesovica v Haliči pre dospelých, kino pre najmenších

Tento víkend má vonku poriadne prituhnúť, avšak zahriať sa môžete na parkete. Ideálne sú podmienky na lyžovanie, v ponuke je kino pre malých i dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Plesovica v Haliči pre dospelých, kino pre najmenších
Zdroj: TASR

V Zbrojnici Halič sa 23. februára uskutoční tradičná 9. HALIČSKÁ PLESOVICA. Zábava začína o 19:30 hod. Vstupné je 19 eur, čaká vás prípitok, predjedlo, večera, káva, víno aj kapustnica. Do rytmu zahrajú Cigánska muzika a DJ SKIP.

Pretancujte sa do Chicaga

V Tomášovciach sa bude taktiež zabávať. Žiara reflektorov – skvelá hudba z Čiech aj SK – krásne šaty – pestrý program – hudobné prekvapenia – tanečné vystúpenia – švedske stoly – veľkolepá tombola. To všetko sľubuje 1. Reprezentačný ples FIT Family RADIO. Ples sa uskutoční 24. februára o 18:00 hod.

Nebudú chýbať hudobné srdcovky pre najnáročnejších a perla večera QUEENIE tribute band /ČR. Celým večerom vás bude sprevádzať charizmatický moderátor Patrik BUJNA – Radio WOW. Čakajú vás sprievodné vystúpenia ako tanečná škola Krok Sun Krok a iné, hrať bude Dj Roman a Dj moderatori FFR.

Do 28. februára si v OC Galéria Lučenec prídu na svoje všetci milovníci rýchlosti a burácajúcich motorov. Pozrite si výstavu najznámejších značiek motoriek, a to BMW, Harley – Davidson, Kawasaki, Yamaha a KTM.

Kino hity

Spievankovo a Kráľovná Harmónia – Rozprávkovej krajine Spievankovo vládne dobrosrdečná kráľovná Harmónia. Jej úlohou je zaistiť, aby sa z krajiny nikdy nevytratila hudba, spev a dobrá nálada. Avšak obyvateľom Spievankova sa hudba akosi odcudzila, hudobné nástroje zapadli prachom, spev utíchol, dobrá nálada sa vyparila.

Harmónia preto povolá Spievanku a Zahrajka, aby jej pomohli do krajiny prinavrátiť stratenú chuť hrať, spievať a tancovať, a zachránili tak dušu celého Spievankova. Čas: piatok 23. februára, o 17:00 hod.

The Disaster Artist

Skutočný príbeh o vzniku a nakrúcaní kultovej filmovej klasiky režiséra Tommyho Wiseaua filmu The Room (2003), označovanej ako jeden z najhorších filmov všetkých čias, ako „Občan Kane zlých filmov“. Disaster Artist je príbehom dvoch outsiderov, idúcich za svojim snom. Keď ich svet odmietne, rozhodnú sa nakrútiť svoj vlastný film – ktorý je však kvôli neúmyselne vtipným momentom, príbehovým zvratom či zlým hereckým výkonom – hrozne milou a zároveň príšernou komediálnou drámou.

Film už pred svojou oficiálnou distribučnou premiérou, stačil obehnúť niekoľko významných festivalov a vyhrať Zlatú mušľu na MFF v San Sebastiane a bol remastrovaný pre technológiu a kiná IMAX. James Franco získal za svoj herecký výkon Zlatý glóbus. V epizódnych úlohách sa objavia i Sharon Stone a Mellanie Griffith. Čas: piatok 23. februára o 19:00 hod.

Otvorenie autorskej výstavy Jozefa Jacsmenyíka s názvom „Potulky so štetcom“. Miesto: Mestské vlastivedné múzeum – galéria Organizátor: Hradné múzeum vo Fiľakove. Čas: piatok 23. februára o 17:00 hod.

Burza

Príďte v nedeľu 25. februára predať, kúpiť či vymeniť: zberateľské a historické predmety z dávnych čias všetkých zberateľských odborov, starožitností, ale aj predmety do domácnosti či kuriozity.

Burzy, ktoré sú každý mesiac, sú v Mestskej tržnici na Vajanského 11 v Lučenci v čase 7:00 – 12:00. Poplatok za predajné miesto je 4,50 eur, vstupné pre návštevníkov je 0,50 eur. Pred tržnicou môžete bezplatne parkovať a nájdete tam aj viacero možností na občerstvenie.

Kam na lyže

Ak si chcete užiť víkend na lyžiach, sem to máte najbližšie:

Veporské a Stolické vrchy

Kokava – línia 50 – 80 cm veľmi dobré
Ski Royal Látky 60 cm veľmi dobré
Vyšná Slaná 40 – 60 cm veľmi dobré
Košútka – Hriňová 30 – 40 cm veľmi dobré
Ski Zbojská 15 – 25 cm dobré

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM