Rôzne

Tipy na víkend: Príďte na ochutnávku vinárskej rozprávky pre dospelých

Udalosti zo 17. novembra ´89 si pripomenú aj Lučenčania. Ak hľadáte ďalšie tipy na voľný čas, tu je prehľad kultúrnych podujatí na tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Príďte na ochutnávku vinárskej rozprávky pre dospelých
Zdroj: TASR

S láskou Vincent: Diela holandského fauvistu a expresionistu Vincenta Van Gogha patria k tomu najhodnotnejšiemu, čo výtvarné umenie kedy splodilo – nachádzajú sa vo svetových galériách i súkromných zbierkach a ich cena sa ráta v miliónoch.

Van Goghove práce, ale aj jeho pohnutý osud a záhadná smrť, inšpirovali tisícky ďalších autorov a sú predmetom živej odbornej diskusie aj 127 rokov po jeho smrti. Poľská režisérka a kritička umenia Dorota Kobiela, v spolupráci s britským producentom Hughom Welchmanom, nakrútila prvý film, vytvorený len z olejomalieb umelca.

Miesto a čas: Kino Apollo, piatok o 17:00. O 19:00 hod premieta Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny.

DS Tahu, Červený Kostelec – Bosé nohy v parku. Divadelné predstavenie v rámci festivalu Divadelná jeseň sa predstaví v Divadle B.S. Timravy v piatok 16. novembra o 18:00 hod. v Lučenci.

O Frankovce: Divadelný súbor NA TAHU Červený Kostelec uvádza vinársku rozprávku pre dospelých o tom, ako sa na Moravu dostali odrody vínnej révy… Miesto a čas: Vináreň Kállai, Fiľakovo. V sobotu 17. novembra o 18:00 hod.

Pamätný Deň študentstva: Pamätný deň na novembrové udalosti z pohľadu Lučenčanov. Miesto a čas: sobota 17. novembra, Synagóga 17:00 hod.

Lučenčania si uctia pamiatku 17. novembra ´89 zapálením sviečky na Námestí Republiky v Lučenci pri OC Galéria v sobotu. Usporiadateľ: Michal Kelemen.

Burza detského oblečenia a iných potrieb pre deti: V pondelok 19. novembra, Mestská tržnica 8:00 hod.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM