Rôzne

Tipy na víkend: Privítajte jeseň na bicyklovom podujatí pre deti i dospelých

Do Európskeho týždňa mobility (ETM) sa v piatok a nedeľu 23. septembra viacerými akciami zapája aj mesto Lučenec. Víkend bude športový.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Privítajte jeseň na bicyklovom podujatí pre deti i dospelých
Zdroj: TASR

„Po minuloročnej účasti olympijského víťaza z Rio de Janeiro Mateja Tótha bude ambasadorom všetkých tohtoročných aktivít človek, ktorý sa narodil s detskou mozgovou obrnou a pustil sa do športovania za účelom pomôcť ľuďom s rovnakým hendikepom – Peter Káčer," uviedla vedúca kancelárie primátorky Mária Bérešová.

Program ETM v Lučenci sa začína o 9.00 h na Námestí republiky slávnostným otvorením, nasledovať bude aerobic s choreografkou a cvičiteľkou Monikou Kramecovou.

Do 12.00 h budú športovci z mestských klubov deťom predvádzať svoj druh športu s možnosťou si osobne vyskúšať náročnosť športového odvetvia, prípadne aj získať informácie o klube a prihlásiť sa za člena. Súčasťou programu je i cyklistická jazda mestom a exhibičný hokejový zápas. V nedeľu od 10.00 h je naplánované bicyklové podujatie pre rodičov s deťmi.

Akcia na hrade

Do medzinárodného podujatia s názvom Dni európskeho kultúrneho dedičstva sa Hradné múzeum vo Fiľakove tentokrát zapojilo komentovanou prehliadkou inštalácie podzemnej chodby fiľakovského hradného vrchu s názvom „Fiľakovo 1938 – 1945“. Miesto a čas: piatok, od 10.00 do 16:00 hod.

Krása v ohni zrodená je názov výstava, ktorej otvorenie je v piatok o 16:30 hod. Posledná dočasná výstava tohtoročnej turistickej sezóny na fiľakovskom hrade predstaví produkty sklárskych hút od konca 18. po začiatok 20. storočia z územia niekdajšieho Horného Uhorska, s osobitým dôrazom na novohradské sklárske dielne.

Čo nové v kine?

Kino Apollo prináša nový film Jana Švankmajera – Hmyz. Vidieť ho môžete v piatok o 17:00 hod.

piatok o 19:00 hod môžete vidieť The Disaster Artist. Skutočný príbeh o vzniku a nakrúcaní kultovej filmovej klasiky režiséra Tommyho Wiseaua filmu The Room (2003), označovanej ako jeden z najhorších filmov všetkých čias, ako „Občan Kane zlých filmov“. Disaster Artist je príbehom dvoch outsiderov, idúcich za svojim snom. Keď ich svet odmietne, rozhodnú sa nakrútiť svoj vlastný film – ktorý je však kvôli neúmyselne vtipným momentom, príbehovým zvratom či zlým hereckým výkonom – hrozne milou a zároveň príšernou komediálnou drámou.

Biblický park

Mesto Lučenec, Kresťanské cirkvi v Lučenci Vás pozývajú na akciu Biblický park pre rodiny s deťmi – Prvé príbehy Biblie pútavo a hravo – „Na počiatku…“ v sobotu o 14:30 hod. Registrácia v mestskom parku pri hlavnom altánku. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia presúva na iný termín. Vstup voľný.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM