Kultúra

Tipy na víkend: V parku to rozohrá 6. Muzikantský juliáles

Mesiac júl už tradične patrí ďalšiemu skvelému ročníku miestnej hudby. Už po šiestykrát sa zídu lučenskí muzikanti, ale aj milovníci dobrej hudby v mestskom parku.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: V parku to rozohrá 6. Muzikantský juliáles
Zdroj: Dnes24.sk

Od štvrtku 12. júla môžete v lučeneckom LUKUS-e obdivovať olejomaľby Erica Callebauta. Autor pochádza z Valónska, frankofónnej časti Belgicka. Vyštudoval vysokú školu výtvarných a vizuálnych umení v Mons. Životné cesty ho zaviedli na Slovensko a približne pred 20 rokmi sa usadil v Lučenci.

Sporadickú inšpiratívnu figurálnu akrylovú maľbu sústreďuje na vnem diváka – pozorovateľa príbehov odohrávajúcich sa na plátnach. Dôraz kladie na emóciu podriadenú nielen ľúbivému všeobecnému vkusu a očakávaniu, ale aj hľadaniu myšlienky.

Ľudská bytosť spracovávaná v jeho dielach, ako aj kontext týchto kompozícií, stavia človeka do situácií hľadania podstaty života. V tomto momente sa všetci stávame pozorovateľmi a sledujeme príbeh, myšlienku… Vstup na vernisáž je voľný, výstava bude prístupná verejnosti vo výstavných priestoroch Radnice/Mestského múzea do 2. septembra 2018.

Hudba v parku

Mesto Lučenec a reštaurácia Biela Labuť pozývajú v sobotu 14. júla od 15:00 hod na 6. Muzikantský juliáles. Postupne sa toto podujatie stáva pevnou a obľúbenou súčasťou Lučenského kultúrneho leta. Niet sa čo čudovať, keď každoročne sa tu strenú výborní muzikanti, a na celom podujatí panuje vynikajúca družná atmosféra.

V programe vystúpia:

  • Experiment (progresiv rock)
  • The band of groove (groove & jazz)
  • Manushi ( classical rock)
  • Stillburns (RS) (rock)
  • Kord (rock covers)
  • REvoLUCIE (unplugged covers)

Je možné že sa počet účinkujúcich ešte rozrastie…

Filmový víkend

V sobotu 14. júla o 16:20 hod premieta Kino STAR animovaný film Luis a Ufóni.: Planétu Zem čaká invázia animovanej kozmickej zábavy. Pokiaľ ste si mysleli, že vo vesmíre je život, mali ste samozrejme pravdu. Nad dohľadom modrej planéty krúži obrovský medzihviezdny krížnik plný ufónov rôznych tvarov, veľkosti a s úplne náhodným počtom očí, uší alebo rúk.

O 18:00 hod sa môžete tešiť na Ant-Man a Wasp. Z filmového sveta štúdia Marvel prichádzajú Ant-Man a Wasp v novej kapitole, ktorá predstavuje superhrdinov s úžasnou schopnosťou zmenšovať sa.

O 18:15 hod prichádza životopisný film Pablo Escobar: Nenávidený a milovaný. Meno, ktoré ste už určite počuli. Myslíte si ale, že už o ňom viete všetko? V novom trileri sa v úlohe legendárneho narkobaróna predstaví oscarový a charizmatický Javier Bardem.

Sfilmovaný príbeh jedného z najväčších zločincov všetkých čias má prekvapivého rozprávača. Novinárku a televíznu celebritu, ktorá s Escobarom prežila vášnivý milenecký vzťah, hrá vo filme Bardemova životná partnerka, Penélope Cruz.

Ilustračné foto

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM