Rôzne

Tipy na víkend: Vychutnajte si šarm dám na parkete či na filmovom plátne

Tento víkend sa bude opäť plesať a dámy predvedú svoje róby. Ku skvelým hereckým výkonom francúzskych hviezd môžete vzhliadať aj na filmovom plátne.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Vychutnajte si šarm dám na parkete či na filmovom plátne
Zdroj: Facebook

Novohradské múzeum a galéria v Lučenci v spolupráci so spoločnosťou Art Expo International pripravuje výstavu diel svetoznámeho španielskeho umelca Salvadora Dalího (1904 – 1989) s názvom Božská komédia a ďalšie diela, zo súkromnej zbierky rodiny Kesauri, získaných od francúzskej filmovej hviezdy Mariny Vlady.

Výstava predstaví cyklus 100 farebných grafických listov – drevorytov, ktoré sú ilustráciami k Božskej komédii stredovekého básnika Dante Alighieriho. Trvanie výstavy: 26. január – 25. marec 2018.

Zberatelia starožitností a kuriozít sa môžu tešiť už tento víkend. Prvá burza začína 28. januára. Príďte predať, kúpiť či vymeniť: zberateľské a historické predmety z dávnych čias všetkých zberateľských odborov, starožitností, ale aj predmety do domácnosti či kuriozity.

Burzy sú v Mestskej tržnici na Vajanského 11 v Lučenci v čase 7:00 – 12:00. Poplatok za predajné miesto je 4,50 eur, vstupné pre návštevníkov je 0,50 eur.

S dámami na parkete

Na Reprezentačný ples pozýva obec Dobroč 27. januára o 20:00 hod v sále kultúrneho domu. Do tanca zahrá skupina Diamont. Vstupné je 17 eur. V cene je večera, 1/2 litra vína a káva.

Rodičovský ples v Tomášovciach sa uskutoční 27. januára o 20:00 hod. Kultúrny dom Tomášovce. Vaše tanečné kroky povedie Dušan Deme s kapeloui a Dj Roman. Vstupné: 15 eur (večera, 0,5l vína, nealko, tombola). Predaj vstupeniek MŠ Tomášovce.

S dámami na plátne

Vo filmových kluboch si tento mesiac môžete vychutnať prvé dámy francúzskej kinematografie Catherine Frot a Catherine Deneuve a ich nezvyčajné priateľstvo v príjemnej oddychovej snímke BEATRICE.

Claire žije podľa pravidiel. Pracuje ako pôrodná asistentka a svoj život zasvätila službe ostatným. Lenže pôrodnicu, kde pracuje, čoskoro zatvoria. A do toho sa znovu objavuje Béatrice, bývalá milenka jej mŕtveho otca, vrtošivá a sebecká žena, ktorá je jej pravým opakom.

Miesto konania podujatia: Tančiareň a pivovar Franz, M. Rázusa 87/11, Lučenec. Čas: 29. januára 2018 19:00 hod.

Cestovateľský festival Cestou necestou v Lučenci

Rado a Milan – Tomášovčania na cestách. Stretnutie dvoch najlepších kamarátov z detstva v rodnej hrudi, ktorí vám prídu porozprávať svoje príbehy zo svojho života – o Austrálii a Juhovýchodnej Ázii. Miesto a čas: Tančiareň a pivovar Franz, M. Rázusa 87/11, Lučenec, 30. januára 2018 19:00 hod.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM