Simona Husaniková Rôzne

Naše tipy na relax v Lučenci a okolí: Nie iba milovníci slnenia si prídu na svoje

Leto je už v plnom prúde. Mnoho ľudí dovolenkuje, cestuje, užíva si teplé počasie. My sme pre vás zisťovali, kde v Lučenci a v jeho okolí sa môžete zabaviť alebo si oddýchnuť.

Ilustračný obrázok k článku Naše tipy na relax v Lučenci a okolí: Nie iba milovníci slnenia si prídu na svoje
Zdroj: TASR

Radi cestujete za všelijakými atrakciami? Nezabúdajte však, že aj v Lučenci a jeho okolí máme miesta, ktoré sa oplatí navštíviť. Vybrali sme pre vás pár atraktívnych miest, kde by ste mohli plnohodnotne tráviť svoj voľný čas.

Keď sa v horúcich teplotách potrebujete schladiť

Ponúkame vám zoznam kúpalísk alebo vodných plôch, ktoré môžete využiť v našom okrese.

  • Mestské kúpalisko Lučenec

    Otvorené je každý deň od 9:00 do 19:00 hod. Večerné kúpanie je v piatok a sobotu od 20:00 do 22:00 hod. Vstupné oproti minulému roku zlacnelo. Pre deti do 6 rokovje znížené o polovicu z 1,–€ na 0.50 ,–€, pre deti do 15 rokov z 1,5 € na 1,– €, nad 15 rokov – 2€, dôchodcovia od 62 rokov-0,50€ . Ďalšou zmenou je zľavnený rodinný vstup 2× dospelí +1 x dieťa 4,5 € a rodinný vstup 2× dospelí + 2 x dieťa-5,50€ . Čo sa týka vstupu po 16tej hodine pre deti do 6 rokov stojí lístok 0,50€, do 15 rokov – 1€ a nad 15 rokov – 1,50. Večerné kúpanie stojí 1 euro. Pre návštevníkov letného kúpaliska sú k dispozícii okrem 1 plaveckého bazéna a 1 detského bazéna aj 3 stánky s občerstvením, plážové volejbalové ihrisko, nafukovací hrad pre deti.

  • AQUATERMAL Strehová

AQUATERMAL je otvorený od 25.5.2013. Od tohoto termínu majú otvorené vonkajšie kúpalisko denne od 9:00 do 20:30. Aj v tomto prípade nás zaujímalo aký cenník je pripravený pre návštevníkov. Zistili sme, že pre dospelých stojí 2-hodinový lístok na kúpalisko 4,50€, 3-hodinový 6€, na celý deň 8€. Pre deti, študentov, dôchodcov a ZŤP osoby stojí 2-hodinový lístok 3€, 3-hodinový 4€ a na celý deň 5€. Ostatné ceny za vstupy AQUATERMAL a WELLNESS&SPA sú stanovené na stránke Strehovej. Nočné kúpanie je v sobotu do 24:00 (podľa počasia). Nový areál KUPKA zdobí 6 novozrekonštru­ovaných bazénov s kapacitou 3000 okamžitých návštevníkov. Voda s teplotou od 28 do 36 °C je pre návštevníkov veľkým lákadlom.

  • Thermalpark NOVOLANDIA v Rapovciach

Termálne kúpalisko bolo neoficiálne (skúšobne) otvorené už od 3.5.2013 a oficiálne je otvorené od 4.5.2013. Čo sa týka cenníka na letnú sezónu 2013 je nasledovný: Celodenný lístok pre dospelých je 6,50€, po 15tej hodine – 5€, pre deti od 3 do 15 rokov a ZŤP osoby stojí celodenný lístok 4,50€, po 15tej hodine 3,50€, invalidi, dôchodcovia, študenti po predložení ISIC, ITIC a EURO 26 si za celodenný lístok zaplatia 5,50€, po 15tej hodine 4,50€. Lístok na večerné kúpanie stojí pre všetkých 5,50€. Občania s trvalým pobytom v Lučenci alebo v Rapovciach majú zľavu na vstupné 0,50€.
Otváracie hodiny: V pondelok je kúpalisko otvorené od 12:00–19:30hod. – v obmedzenej prevádzke (bez plaveckého bezénu). Vstupné ako po 15:00! V utorok až piatok od 9:00 do 19:00 hod. V sobotu a v nedeľu tiež od 9:00 do 19:00 hod. Večerné kúpanie je v prípade priaznivého počasia v utorok, v stredu, v piatok a v sobotu od 19:30 do 22:30.
K dispozícii sú pre vás tri bazény, slaná morská voda, stánky s občerstvením, drevené sedacie kade, plážový bar a iné atrakcie.

  • Plaváreň Aquaspool

    Nachádza sa na Zvolenskej ceste (časť Vidiná). Plaváreň je otvorená v pondelok od 8:00 do 12:00, v utorok a v štvrtok od 6:00 do 20:00, v stredu a v piatok od 8:00 do 21:00, v sobotu od 10:00 do 21:00 a v nedeľu od 10:00 do 20:00. Vstupné je nasledovné: osoba nad 15 rokov – 2,00 eur, ZŤP dospelý – 0,50 eur, dôchodcovia – 0,50 eur, deti od 6–15 rokov: 1,00 eur, deti od 0–6 rokov: 0,50 eur. K dispozícii je pre vás aj sauna.

  • Priehrada Ružiná

Nachádza sa cca 18 kilometrov od Lučenca a patrí medzi najteplejšie priehrady. Pri nádrži sa nachádzajú dve rekreačné strediská – Kotva Ružiná a Divín – ako i množstvo rodinných chát. V nádrži sa možno kúpať či surfovať prípadne si v strediskách zapožičať člny a vodné bicykle. Pri priehrade sa nachádza množstvo stánkov s občerstvením a počas letných mesiacov sa tu uskutočňujú aj diskotéky a festivaly. Vodná nádrž Ružiná je tiež známym rybárskym revírom (kapry, pstruhy, amury, pleskáče, karasy, sumce i úhory).

Ak vás zláka kultúra, šport alebo oddych

O akciách, ktoré vás čakajú počas Lučeneckého kultúrneho leta sme vás informovali v článku Kultúrne leto v Lučenci, poznačte si zaujímavé akcie, ktoré nechcete premeškať V Lučenci však môžete využívať aj iné atrakcie, ktoré fungujú počas celého leta.

  • Letné kino

Letné kino je v prevádzke počas mesiacov júl a august. Pripravené sú pre vás staré klasiky slovenského filmu, ktoré si môžete pozrieť zadarmo. Premieta sa za každého počasia, vždy v sobotu večer. Program letného kina si môžete pozrieť v článku Letné kino v Lučenci je otvorené: Premieta sa každú sobotu

  • Relaxačno-oddychová zóna Ľadovo

    V letnej sezóne sa využíva areál na rekreačné účely, na športové rybárstvo a ako produkčný rybník. V jeho okolí sa nachádza Lesopark Lučenec, v ktorom obyvatelia a návštevníci mesta nájdu náučný chodník, 2 cyklotrasy a oddychové zóny.

    V roku 2013 rámci revitalizácie tohto areálu pribudli vďaka sponzorom dva pingpongové stoly, kôš na streetball a basketball, prenosné brány na minifutbal, ihrisko na petanque a bocciu, upravilo sa spoločné ihrisko na nohejbal a volejbal. Všetky veci na spomínané atrakcie si viete zapožičať v stánku s občerstvením, pri čom peniaze vám budú vrátené hneď ako odovzdáte v poriadku zapožičané veci. Mesto Lučenec dalo do užívania ohniská, lavičky, chodníky a preliezky pre deti. Nová relaxačno-oddychová zóna je pripravená pre návštevníkov, avšak kúpanie vo vodnej nádrži je v súčasnosti len na vlastné riziko.

  • Fun&Sport Club

Športový klub sa nachádza na ulici Ivana Petroviča Pavlova. V tomto zariadení nájdete veľkorysú terasku s pekným výhľadom, bowling, s dvomi dráhami, tenis aj s večerným osvetlením, squash, biliard, pool, snooker, Ping pong, velkoplošný projektor HD. K dispozícii sú separé šatne s novými sprchami, požičovňa kompletného priíslušenstva (tenisové a squashové rakety a loptičky, Ping pongové pálky…)
V zariadení sa taktiež môžu konať temabuildingove akcie, párty, oslavy, rozlúčky, guľáš párty, grilovačky. K dispozícii je plne zariadený bar s príjemnou obsluhou
Otvorené je denne od 14:00–22:00, po dohode aj mimo otváracích hodín. K dispozícii separé šatne s novými sprchami, požičovňa kompletného príslušenstva (tenisové a squashové rakety a loptičky, Ping pongové pálky…)

  • Vozenie sa na koníkovi

Nezabudnite, že v zóne oddychu a relaxu pre deti aj dospelých v blízkosti altánku sa môžu deti každú nedeľu (za priaznivého počasia) v čase od 13.00 do 17.00 hod. bezplatne povoziť na koníkovi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM