Boris Macko Kultúra

To najlepšie čo prinesie týždeň! Akcie, ktoré odporúčame zažiť

Nový týždeň je pred nami a my sme pre vás pripravili praktický prehľad podujatí v Lučenci a okolí. Hudobné vystúpenie, kino aj bohatý program pre deti.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie čo prinesie týždeň! Akcie, ktoré odporúčame zažiť
Foto: Boris Macko

IPEĽSKÝ BEH

23.7. 2016 od 18.00, pred Divadlom B. S. Timravy

Pre priaznivcov behu aj zdravého životného štýlu je Ipeľský beh tým pravým podujatím. Trať dlhú 8 kilometrov zvládnu aj rekreační športovci. Štart je pred Divadlom B. S. Timravy, cieľ na futbalovom štadióne v Rapovciach.

EURÓPSKE HVIEZDNE KINO – LOVCI HLÁV

23.7. 2016 o 21.30, Letné kino v Mestskom parku

Premietanie pod holým nebom pokračuje zaujímavým filmom. Zdá sa, že Roger Brown má všetko, čo si človek môže priať. Je najúspešnejším lovcom hláv – headhunterom – v Nórsku, je ženatý s prekrásnou galeristkou a vlastní úchvatný dom. Žije však nad pomery a potajomky kradne umelecké diela.

VÝSTAVA ASTROFOTOGRAFIÍ ŠTEFANA SIMONA

18.7. 2016 – 25.7. 2016, Mestská knižnica vo Fiľakove

Fotografie Štefana Simona sú zaujímavé nielen pre tých, ktorých zaujíma vesmír. Na návštevu výstavy je však ešte pomerne dosť času, lebo potrvá do 31. júla.

ARON GRÜNHUT

18.7. 2016 – 25.7. 2016

Výstava je venovaná bojovníkovi za ľudské práva a záchranu Židov pokračuje v Synagóge. U nás takmer neznámy, no v zahraničí uznávaný rodák z Bratislavy zachránil počas II. svetovej vojny viac ako tritisíc Židov, pričom medzi nimi boli aj deti. Pri týchto akciách spolupracoval aj s Nicolasom Wintonom. Výstava potrvá do 21. augusta.

VÝSTAVA MALIEB METAFYZICKÉ DOTYKY

18.7. 2016 – 25.7 2016 Novoh­radské múzeum a galéria Lučenec, Kubínyiho námestie

Výber z tvorby akademického maliara Alfréda Balázsa. Rodák z Lučenca sa venuje konkrétnemu žánru – napríklad portrétom, či zátišiu, skôr ide o subjektívne vnímanú nehmotnú podstatu. V jeho dielach dominujú sýte farby, charakterizuje abstraktné nefiguratívne maliarstvo.

Čítajte tiež:

Lučenec trpel kvôli požiarom: TOTO sú tie, ktoré takmer znamenali skazu mesta

Ukážka starých zvykov dolnozemských Slovákov: Lučenec zažil detskú svadbu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM