Monika Földešiová Tlačové správy

TOP čítanie: Tieto tituly idú na trhu ako teplé rožky!

Skvelými a čoraz obľúbenejšími alternatívami voči klasickým knihám sú ich novodobé náhradníčky – e-knihy a audioknihy. Prinášame vám tie tituly, ktoré patria k top predajom a ktoré nesmú chýbať ani vám!

Ilustračný obrázok k článku TOP čítanie: Tieto tituly idú na trhu ako teplé rožky!
Zdroj: Dnes24.sk

Audioknihy – voľné ruky a príbehy do ucha

Snáď najpraktickejším spôsobom, ako robiť dve veci naraz, je zohnať si audioknihu. Cestovanie autom, autobusom, žehlenie, upratovanie, práca v záhrade… To všetko vám môže veľmi rýchlo ubehnúť, ak sa započúvate do tých najlepších audio bestsellerov :)

„Slováci si ich sťahujú v elektronickej forme do mobilu, veľa je ešte takých, čo si ich kúpia na CD a potom prípadne presunú do počítača, tabletu, mobilu. Aj preto najväčšia plaforma s e-knihami Wooky (v ponuke takmer 11-tisíc titulov), spustilo predaj audiokníh, ktorými chce osloviť aj fanúšikov kníh do ucha,“ povedal pre našu sieť portálov dnes24.sk Milan Buno z vydavateľstva I­KAR.

Ponuka audiokníh na iBux.sk

U nás letia najmä severské detektívky, napríklad Snehuliak od Jo Nesba (načítal Marek Mňahončák) išiel podľa Buna ako teplé rožky. Za prvých pár týždňov sa predalo niekoľko stoviek kusov.

Hitom je aj audioverzia Storočného starčeka načítaná Ľubošom Kostelným, z ktorej sa predalo takmer 1 000 kusov a výborne sa darí aj Infernu od Dana Browna, ktoré excelentne načítal Dušan Jamrich. Audioknihy vyšli v edícii Knihy na počúvanie.

Veľký záujem je tiež o ženské romány, spomínané detektívky a motivačné knihy, prípadne príručky venujúce sa osobnostnému rozvoju. Najčastejším kupujúcim sú zaneprázdnení ľudia, motoristi a ženy v domácnosti.

E-knihy ako náhrada za hŕbu knižiek

Nemáte si už kde odkladať knihy a polička viac neunesie? Alebo sa chystáte na dovolenku a nechce sa vám brať 3–4 knihy do kufra? Ak sa neplánujete vzdať čítania, najlepšou voľbou pre vás sú e-knihy.

Čo sa teda najviac čítalo na tabletoch, čítačkách a smartfónoch za minulý mesiac?

Strhujúci triler Šesť rokov od Harlana Cobena je šokujúci trhák, v ktorom sa opäť ukázala Cobenova genialita priklincovať vás ku stoličke. Alebo k tabletu. Alebo k čítačke :)

V TOP 10 sa umiestnili aj ďalšie dve detektívky. Severské adrenalínové krimi Šum a Nesbov Netopierí muž. Viac mrazivých príbehov nájdete na www.severskekrimi.sk.

Výborne sa v júli darilo romanciam a románom pre ženy. Druhou najsťahovanejšou e-knihou bol román Iba jeden deň, a na stupeň víťazov sa dostala aj erotika – Hrana pokušenia od Eve Berlinovej.

Pozrite si ďalšie najčítanejšie tituly…

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za júl 2014

  1. Šesť rokov (Harlan Coben)
    1. Iba jeden deň (Gayle Formanová)
    2. Hrana pokušenia (Eve Berlinová)
    3. Šum (Anders de la Motte)
    4. Jednoducho neodolateľná (Jill Shalvisová)
    5. Jedine s ním (Lisa Renee Jonesová)
    6. Netopierí muž (Jo Nesbo)
    7. Citadela (Kate Mossová)
    8. Lož na kolesách (Juliet Macurová)
    9. Analfabetka, ktorá vedela počítať (Jonas Jonasson)

Poznámka: Údaje o predajoch zhromaždila platforma Wooky z e-shopov ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk. Rebríček nezohľadňuje predaj cez Martinus, ani od vydavateľov, ktorí predávajú cez Amazon, či iBookstore.

TOP e-knihy a audioknihy
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM