Michaela Mozolányová Rôzne

Týždeň mobility v Lučenci: Čaká nás preprava zdarma a kopec podujatí

Lučenec čaká niekoľko dní plných zaujímavých aktivít. Pred nami je totiž Európsky týždeň mobility.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň mobility v Lučenci: Čaká nás preprava zdarma a kopec podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

Ten sa koná od 16. do 22. septembra má za cieľ uvedomiť si ako narábame so svojím mestským priestorom. Tohtoročný slogan „naše ulice, naše rozhodnutie“ nabáda ľudí v Európe, aby si vytvorili typ mesta v ktorom chcú žiť.

V rámci akcie Európsky týždeň mobility 2014 preto vyzýva mesto Lučenec obyvateľov, aby v týždni od 16. do 22. septembra odložili svoje auto a do mesta a do práce išli na bicykli. „Chcete mať krajšie ulice vo svojom meste? Ako budú vyzerať o tom rozhoduje každý z nás. Pripojte sa aj vy do uvedenej výzvy a práve v tento týždeň využívajte na prepravu v našom meste len bicykel,“ vyzýva mesto Lučenec na svojej oficiálnej webovej stránke. Kto sa tak rozhodne urobiť, prihlásiť sa môže na tel. čísle 0917 392 087, alebo emailom: snurikova@lucenec.sk do 13.09.2014.

V pondelok, 22. septembra, si v rámci Európskeho dňa bez áut žiaci stredných a základných škôl z mesta prinesú bicykle a budú medzi sebou súťažiť, ktorá škola bude mať najviac účastníkov na podujatí. Mesto Lučenec potom percentuálne vyhodnotí počet účastníkov. Prezentácia sa začína od 10.30 hod. do 11.00 hodiny na Námestí republiky za budovou YMCA. Štart účastníkov je naplánovaný na 11.00 hodinu takisto za budovou YMCA.

Všetci prihlásení spoločne vyštartujú za doprovodným policajným vozidlom na trať smer Haličská cesta, Rúbanisko, dvojprúdovka smer Ajax, až po Stopshop, potom Športová ulica, Boženy Nemcovej, Lúčna, Husova, Komenského, Adyho, Vajanského, Masarykova, Námestie republiky. Na priebeh a bezpečnosť budú dohliadať hliadky dopravnej a mestskej polície. Škola ktorá bude mať na podujatí percentuálne najviac účastníkov získa autobus na jeden deň na školský výlet v rámci Banskobystrického kraja, ktorý poskytne bezplatne SAD Lučenec.

Sprievodné akcie k podujatiu:

  • Mestská hromadná doprava bude v tento deň v meste Lučenec bezplatná
  • Stánok EUROPE DIRECT LUČENEC
  • Mobilné dopravné ihrisko na Námestí republiky pre deti predškolského veku (9.00 –12.00 hod.)
  • Jazda zručnosti pre žiakov 1.- 4. ročníka ZŠ a iné atraktivity
  • Ukážky cyklotrialu
  • Prezentácia predajne bicyklov a šijacích strojov z Jókaiho ulice

17. a 19. septembra (utorok, piatok) vás navyše v meste čaká tvorba originálneho videospotu a tematickej fotografie, a 19. septembra (piatok) PARK(ing) Day 2014.

Foto: ilustračné

Týždeň mobility v Lučenci
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM