Ľubomíra Karmanová Kultúra

Učiteľské kvinteto, výtvarné diela, aj swing na mieste, kde by ste ich nečakali: Pozrite FOTO z netradičného podujatia

Koncerty, či výstavy umeleckých škôl sa zvyčajne konajú v kultúrnych inštitúciách. Súkromná umelecká škola v Opatovej, sa ale obyvateľom mesta predstavuje v úplne netradičnom prostredí a touto myšlienkou mnohých príjemne prekvapili.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľské kvinteto, výtvarné diela, aj swing na mieste, kde by ste ich nečakali: Pozrite FOTO z netradičného podujatia
Zdroj: Dnes24.sk

V novom nákupnom centre dostalo priestor aj umenie. Medzi jednotlivými predajňami je kúsok, kde sa uponáhľaný nakupujúci môže zastaviť a na chvíľu si vychutnať čaro výtvarných diel mladých umelcov. Príležitostne sa z tohto miesta ozýva aj hudba. Priestor, totiž, patrí Súkromnej základnej umeleckej škole v Opatovej.

„Deň po slávnostnom otvorení nového nákupného centra, sme hudobno-kultúrnym programom oslávili otvorenie našich priestorov. Do pozornosti vzácnych hostí i náhodných okoloidúcich sa dostala miestnosť, ktorej steny zdobili maľby a kresby mladých umelcov výtvarného odboru a ktorej atmosféru dopĺňali melódie v podaní žiakov hudobného odboru, speváckeho kvinteta učiteľov Una Corda a v neposlednom rade swingovými rytmami známej lučenskej kapely Traditional Dixie Stompers,“ prezradila učiteľka Terézia Bahledová.

Otvorenie nových reprezentačných priestorov školy nebolo posledným podujatím, ktoré v tomto roku rozozvučalo nákupné centrum príjemnou hudbou. Žiaci sa tu tiež rozlúčili pred sviatkami so školou svojim vianočným koncertom.

Foto: SZUŠ

Podujatie na netradičnom mieste: Tu by ste umelcov nečakali
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM