Krimi

Údajne opitý lekár v službe dostal stopku, súd mu uložil trest

Lekára, ktorý slúžil na pohotovosti, odviedli na podnet pacientky policajti priamo z ambulancie ešte v pondelok večer. Postavil sa pred súd vo Zvolene a vypočul si trest.

Ilustračný obrázok k článku Údajne opitý lekár v službe dostal stopku, súd mu uložil trest
Zdroj: noviny.sk

Polícia v Lučenci vyšetrovala cez týždeň prípad prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petry Kováčikovej prijali v pondelok (18.6.) informáciu o tom, že lekár slúžiaci na lekárskej pohotovostnej službe javil známky požitia alkoholu.

„Túto informáciu policajti ihneď preverili. Podozrivý sa odmietol podrobiť vykonaniu dychovej skúšky na zistenie alkoholu v dychu, ako aj odberu biologického materiálu,“ uviedla hovorkyňa s tým, že lekár bol následne zadržaný a bola mu obmedzená osobná sloboda.

V utorok bolo mužovi z uvedeného prečinu vznesené obvinenie a vo veci sa postupovalo v zmysle takzvaného superrýchleho konania.

71-ročného lekára Dionýza B. z Lučenca vo štvrtok zvolenský súd uznal vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Okrem podmienečného trestu mu zakázal vykonávať aj lekársku činnosť.

O treste pre obvineného lekára rozhodovali na Okresnom súde vo Zvolene, keďže lučeneckí sudcovia sa pre zaujatosť dali z prípadu vylúčiť. Lekár trest prijal, no odmieta, že slúžil pod vplyvom alkoholu. Svoj „stav“ pripísal zdravotným problémom.

„Ja som dychovú skúšku musel odmietnuť, pretože som bol operovaný. Ja keď poriadne fúknem, ten tlak sa prenáša na nos, ešte tie… sa odtrhnú a riskujem zase, že vykrvácam. To bol jediný dôvod. A znova hovorím svätú pravdu, absolútne som nemal vypité,“ tvrdil pre TV JOJ obvinený lekár, ktorý bol už za takýto istý prečin dvakrát obvinený.

Lekára súd uznal za vinného a uložil mu trest odňatia slobody na štyri mesiace s podmienečným odkladom na jeden rok. Zároveň dostal zákaz činnosti vykonávať lekárske povolanie v trvaní 12 mesiacov. Rozhodnutie je právoplatné, zúčastnené strany sa vzdali práva podať odpor.​

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM