Ľubomíra Karmanová Krimi

Unikátna výstava, ktorá chytí za srdce nejedného Lučenčana: Ulice nášho mesta na starých fotkách!

Približne 400 historických fotografií, zachytávajúcich Lučenec druhej polovice 20. storočia, si môžu pozrieť návštevníci výstavy, ktorú otvorili v priestoroch Obradnej siene Mestského úradu v Lučenci. Tieto fotografie bude obsahovať aj kniha, ktorú pokrstia už v týchto dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Unikátna výstava, ktorá chytí za srdce nejedného Lučenčana: Ulice nášho mesta na starých fotkách!
Foto: Vlastimil Hrdlička

Výstavu historických fotografií Lučenec v premenách času otvorili v priestoroch Obradnej siene Mestského úradu v Lučenci. Približne 400 fotografií zachytáva obdobie druhej polovice 20. storočia. „Na fotografiách sú zobrazené lučenecké ulice, ktoré už dnes neexistujú, prípadne sú už úplne zmenené a na mieste pôvodných budov sa nachádzajú nové,“ priblížila mestská kronikárka a kurátorka výstavy Mária Adamová.

"Veľká časť fotografií je od zberateľa Vojtecha Lietavu, ktorý mi odovzdal svoju celoživotnú zbierku starých fotografií. Ja som sa ich rozhodla touto formou prezentovať, aby si ľudia v meste mohli zaspomínať a pripomenúť staré časy,“ vysvetlila Adamová.

Súčasťou vernisáže výstavy bolo i premietanie záberov z pripravovanej knihy, ktorá bude obsahovať historické fotografie aj s obsiahlejším sprievodným textom. Knihu pokrstia počas nadchádzajúcich osláv Dní mesta Lučenec (27.8.-30.8.2015) a záujemcom by mala byť k dispozícii už počas budúceho týždňa.

Výstava potrvá do konca septembra a organizovali ju v spolupráci s mestom Lučenec, Domom Matice slovenskej v Lučenci a Novohradským múzeom a galériou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM