Boris Macko Kultúra

Úspešná súťaž opäť zviditeľní Lučenec. Tentoraz však čiernobielo

Získala medzinárodný rozmer a je dobrou reklamou pre metropolu Novohradu. Výtvarná súťaž Szabóov grafický Lučenec štartuje ďalší ročník!

Ilustračný obrázok k článku Úspešná súťaž opäť zviditeľní Lučenec. Tentoraz však čiernobielo
17
Galéria
Zdroj: TASR

Szabóov grafický Lučenec je jedinečná súťaž, ktorá má medzinárodný charakter. Upúta tým, že tvorba autorov musí byť čiernobiela. Navyše, každý ročník je pre umelcov tematicky odlišný. Vlani to bol tanec, v aktuálnom 20. celoslovenskom a 13. medzinárodnom ročníku sú témou hračky.

Cieľom súťaže, ktorú organizuje Mesto Lučenec spolu s Novohradským múzeom a galériou, je upriamiť pozornosť súťažiacich na grafickú tvorbu a osobnosť Júliusa Szabóa a podnietiť záujem o čiernobiely výtvarný prejav, ktorý je neprávom na pokraji záujmu organizátorov výtvarných súťaží. Ďalším cieľom je dostať do povedomia širokej verejnosti Lučenec.

Súťaže sa môžu zúčastniť žiaci ZŠ, ZUŠ , SŠ a VŠ i dospelí, jednotlivci aj kolektívy. Dôležité je, že vítané sú  všetky grafické techniky – linorez, linoryt, drevorez, drevoryt, suchá ihla a pod, nie kresba, perokresba, či maľba. Súťažné práce vo formáte maximálne A3 treba poslať najneskôr do 30. apríla 2017 na Oddelenie školstva a kultúry Mestského úradu v Lučenci. Pozor, práce, ktoré sa zúčastnili iných súťaží, budú vyradené.

Výsledky budú uverejnené v tlači. Účastníci, ktorým odborná porota udelí niektorú z cien, budú pozvaní na slávnostnú vernisáž 1. júna 2017, kde si prevezmú ceny a diplomy. V prípade neúčasti na vernisáži ceny prepadnú v prospech usporiadateľa.

Foto: ilustračné

Lučenec má svoje čaro aj v zime
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM