Michaela Mozolányová Rôzne

Uznanie pre lučenecký spevokol: Ako jediný kolektív si prevezme ocenenie Od srdca k srdcu

V priestoroch Divadla J. G. Tajovského dnes slávnostne ocenia pracovníkov a dobrovoľníkov sociálnych služieb. Predseda BBSK Vladimír Maňka udelí ocenenie Od srdca k srdcu 5 poskytovateľom sociálnych služieb. Jediným kolektívom, ktorý si tento rok prevezme ocenenie, bude spevokol Prameň z Lučenca.

Ilustračný obrázok k článku Uznanie pre lučenecký spevokol: Ako jediný kolektív si prevezme ocenenie Od srdca k srdcu
Zdroj: TASR

„Ocenením Od srdca k srdcu už šiesty rok vyjadrujeme morálne uznanie zariadeniam sociálnych služieb, zamestnancom a klientom. Každoročne vyzdvihujeme aj prácu zástupcov z radov neverejných poskytovateľov sociálnych služieb. Samotný večer so slávnostným programom je v prvom rade určený klientom a zamestnancom zariadení sociálnych služieb bez ohľadu na to, či sú medzi ocenenými. Slávnostný večer od srdca k srdcu vnímame ako vyjadrenie uznania všetkým ľuďom, ktorí pôsobia v oblasti sociálnych služieb,“ zdôraznil Pavel Červienka, vedúci Odboru sociálnych politík BBSK.

Spevokol Prameň pôsobiaci pri DSS Libertas v stredisku Ambra v Lučenci vznikol v roku 2011 a ba jeho čele stojí klientka Irena Bobáľová. Hoci spevácka skupina pôsobí pomerne krátko, jej členovia už stihli zozbierať niekoľko úspechov. Zúčastnili sa regionálneho kola spevokolov – Seniori v Rimavskej Sobote, nechýbali na stretnutiach speváckych skupín v Lučenci a pravidelne sa zúčastňujú na oblastných vystúpeniach Jednoty dôchodcov Slovenska. Cieľom spevokolu je však predovšetkým vhodne a zmysluplne vyplniť voľný čas nielen svojim členom, ale i ostatným klientom zariadenia.

Cenu si počas dnešného slávnostného večera prevezme aj Eva Balážová, ktorá dlhé roky spolupracuje s Domovom dôchodcov a domovom sociálnych služieb (DD a DSS) Slovenská Ľupča, Marta Gužmerová, pracovná terapeutka v stredisku DSS Piešť, úseková sestra Domova MÁRIE v Banskej Štiavnici Magdaléna Sečkárová a Jaroslav Dolák riaditeľ Resocializačného strediska pre drogovo závislých NÁVRAT v Kráľovej pri Zvolene.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM