Jakub Forgács Krimi

V Banskobystrickom kraji úradujú ľudské HYENY: Podvody na senioroch pokračujú!

Polícia opäť upozorňuje najzraniteľnejšiu skupinu obyvateľov - seniorov. Opäť sa na nich zamerali podvodníci.

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji úradujú ľudské HYENY: Podvody na senioroch pokračujú!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Za štvrtok krajskí policajti zaznamenali minimálne štyri pokusy o podvod na senioroch v Banskobystrickom kraji. Informovali o tom na sociálnej sieti so slovami, že zakaždým išlo o telefonát osobám vo vysokom veku a takmer totožný scenár.

„Podvodníci sa snažili seniorov oklamať telefonátom od "doktora Bielika“ a príbehom o dopravnej nehode syna, ktorý leží v nemocnici, nemôže hovoriť, ale potrebuje vysoký obnos peňazí, aby sa prípad nemedializoval. Našťastie si dôchodcovia informáciu overili a synovi zavolali. Vtedy zistili, že ide o podvod," uviedli muži zákona.

„V jednom prípade sa snažili podvodníci vylákať informácie, koľko má dôchodkyňa peňazí na účte a doma s tým, že prídu za ňou policajti, aby ju ochránili,“ spomenuli policajti.

Polícia vyzvala ľudí, aby informovali o týchto podvodoch svojich rodičov, starých rodičov, susedov a známych, ktorí nemajú prístup k správam na sociálnych sieťach. „Varujte ich pred podvodníkmi a vymyslenými príbehmi, o ktorých neustále informujeme,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM