Marcel Páleš Krimi Krimi

V dedine bolo rušno: Protidrogový zásah policajtov v rodinných domoch!

V dedine bolo mimoriadne rušno! Policajti si posvietili na dva rodinné domy, v ktorých vykonali protidrogové razie.

Ilustračný obrázok k článku V dedine bolo rušno: Protidrogový zásah policajtov v rodinných domoch!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, mladého muža (31) z Vrboviec nad Rimavou. Obvinený si mal podľa slov polície od presne nezistenej doby do 11. novembra neoprávnene zadovážiť a následne prechovávať marihuanu.

V pondelok večer policajti v dvoch rodinných domoch vo Vrbovciach nad Rimavou v okrese Rimavská Sobota vykonali domovú prehliadku, pričom im obvinený dobrovoľne vydal rastlinný materiál v sušenom stave, ktorý bol zaslaný na expertízne skúmanie. „Na základe predbežného skúmania Kriminalistického a expertízneho ústavu ide o marihuanu. Zo zaisteného množstva (viac ako 74 gramov) by sa dalo vyrobiť približne 149 jednorazových dávok,“ uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Mladíka vyšetrovatelia po vykonaní procesných úkonov umiestnili do policajnej cely a spracovali návrh na jeho vzatie do väzby. Sudca v Rimavskej Sobote obvineného zo zadržania prepustil. Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na 4 až 10 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM