Marcel Mojžiš Rôzne

V Hriňovej chcú vybudovať ďalšiu novinku: V pláne je projekt za státisíce eur!

V Hriňovej majú v pláne vybudovať ďalšiu novinku. Predpokladajú, že náklady dosiahnu 750 000 eur a to vrátane zakúpenia niekoľkých mechanizmov. Čo sa tam chystá?

Ilustračný obrázok k článku V Hriňovej chcú vybudovať ďalšiu novinku: V pláne je projekt za státisíce eur!
Zdroj: TASR

V Hriňovej by chceli v dohľadnom čase vybudovať zberný dvor. Vedenie mesta v týchto dňoch zadalo projektantovi vypracovať dokumentáciu. Peniaze na zriadenie dvora by chceli získať z eurofondov.

„Veľkoobjemové zberné nádoby máme už roky v blízkosti futbalového ihriska,“ povedal primátor Stanislav Horník. Obyvatelia majú možnosť privážať na toto miesto najmä odpad, ktorý potom pracovníci mesta ďalej selektujú a pripravujú na odvoz.

„Keďže toto stojisko je v samom centre mesta, chceli by sme ho zrušiť a zberný dvor zriadiť v hornej Hriňovej, pod priehradou,“ prezradil ďalej Stanislav Horník. Predpokladajú, že náklady dosiahnu 750 000 eur vrátane zakúpenia niekoľkých mechanizmov. Ak budú s projektom úspešní, počítajú, že dvor by mohli zriadiť v priebehu roku 2017.

Mesto okrem toho čaká v najbližších rokoch aj rekultivácia veľkej skládky odpadu v časti Fangová, kde sa zhromažďoval komunálny odpad od 70. rokov uplynulého storočia do roku 2000.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM