Boris Macko Samospráva

V Lučenci budú na pretrase rozpočet aj odpad. Čo všetko čaká poslancov na rokovaní?

Zaujíma vás, čo sa deje v Lučenci? Neprehliadnite, čo všetko bude rezonovať na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva. Pozreli sme sa na program bod po bode a prinášame vám prehľad toho najzaujímavejšieho!

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci budú na pretrase rozpočet aj odpad. Čo všetko čaká poslancov na rokovaní?
Zdroj: TASR

Mestské zastupiteľstvo v Lučenci bude v utorok riešiť viacero dôležitých bodov. Okrem zmeny rozpočtu ide aj o nové všeobecne záväzné nariadenie o nakladaní s odpadmi a drobným stavebným odpadom, či zmeny v rozpočte.

Zaujímavosťou je, že prijatiu nového všeobecne záväzného nariadenia o odpadoch má predchádzať zrušenie doterajšieho, ktoré prijali len pred tromi rokmi. V prípade rozpočtu pôjde o presun financií na opravy niektorých materských a základných škôl, či rekonštrukciu priestorov mestského úradu. Dobrou správou pre Lučenčanov môže byť, že mesto chce na opravu miestnych komunikácií vyčleniť o štvrť milióna eur viac, ako bolo v pláne.

Pre potreby zastupiteľstva plánuje magistrát kúpu nového bezdrôtového hlasovacieho zariadenia s wifi za približne 25 000 eur. Zároveň je v pláne znížiť túto sumu o príjem z predaja doterajšieho hlasovacieho zariadenia.

Jedným z ďalších bodov je návrh na prevod a prenájom prebytočných nehnuteľností, ktoré mesto vlastní. Poslanci sa budú zaoberať aj žiadosťami hokejových a futbalových športových klubov, ktoré požadujú zníženie cien nájmu za športové zariadenia, ktoré využívajú. Väčšinou ide o symbolické jedno euro.

Zastupiteľstvo sa má zaoberať aj zmenami v územnom pláne, návrhom na udelenie ocenení Mesta Lučenec a viacerými žiadosťami o dotáciu. Zaujímavosťou je správa o vykonávaní sobášnych obradov mimo určenej sobášnej miestnosti. Ide o to, že zákon umožňuje vykonanie občianskych sobášov aj mimo sobášnych miestností na miestach, ktoré svojím vybavením a usporiadaním zodpovedajú slávnostnému rázu. V Lučenci tak medzi takéto miesta majú pribudnúť zrekonštruovaná synagóga a priestory radnice.

Čítajte tiež:

10 tipov z redakcie: Najlepšie, čo Lučenec a okolie ponúknu počas týždňa

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM