Rôzne

V Lučenci nebude chýbať stavanie mája i cestovanie do práce na bicykli

Prvá polovica mesiaca máj ponúka v Lučenci pestrý program. Už na prelome mesiacov si pripomenieme tradície v podobe stavania mája.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci nebude chýbať stavanie mája i cestovanie do práce na bicykli
4
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Lučenec pozýva na tradičné stavanie mája pred Divadlo B.S. Timravy, kde postavia máj všetkým lučenským dievčatám. Program sa uskutoční na priestranstvo pred Divadlom B.S. Timravy v utorok 30. apríla o 16:30 hod.

Námestie pred Rúr – Gasom pripravilo na stredu 1. mája Majáves. Mesto Lučenec a OZ Novohrad pozývajú na podujatie, ktoré má aj bohatý program:

  • stavanie mája s DFS Dubkáčik a a ĽH ZUŠ, n.o. Novohradská
  • známi humorista Robo Kajzer
  • Jožo Pročko pokúša
  • Maloveská zábava

Občerstvenie pre účastníkov zdarma. Vstup voľný!

Obec Divín usporadúva stavanie mája v stredu 1. mája o 17:00 hod na námestí. Obec Podrečany v stredu 1. mája 2019 o 16:00 hod. pred kultúrnym domom. O kultúrny program sa postarajú deti z Materskej školy v Podrečanoch a občania Podrečian.

Stavanie mája pripravila aj obec Halič. Príďte sa zabaviť na Podzámocké námestie pri dobrom guľáši a peknom kultúrnom programe. Dátum konania: 30. apríla, začiatok od 18:30 hod. Miesto konania: Podzámocké námestie, Halič.

Halič pozýva aj na súťaž o pohár sv. Floriána. Predstavia sa aj haličskí hasiči. Po skončení súťaže sa všetci spolu zabavíme na floriánskom majálese. Občerstvovacie možnosti sú zabezpečené. Dátum konania: 4. mája, začiatok od 09:30 hod.

Do práce na bicykli 2019 je tu opäť! Začína od 1. mája a potrvá celý mesiac. Mesto Lučenec sa taktiež zaregistrovalo do akcie. Ak sa chcete zapojiť, viac informácií nájdete TU.

Mesto Lučenec a Dom Matice slovenskej sás pozývajú pripomenúť si 100. výročie úmrtia Milana Rastislava Štefánika. Dvojdňový program nájdete TU.

Ak si chcete zašportovať, je tu pre vás 4. mája Fiľakovský cross 2019. Celý program a podmienky nájdete TU.

V stredu 8. mája sa uskutoční Oslava ukončenia II. svetovej vojny. Koncert dychovej hudby, ukážky bojov, občerstvenie. Program:

  • 9:00 hod. – Začiatok podujatia
  • 9:30 – 10:00 hod. – Dychová hudba Podbrezová – malý koncert pri pamätníku pred kladením vencov
  • 10:00 – 10:30 hod. – Oficiálny pietny akt, účinkuje DH Železiarne Podbrezová, Spevácky zbor Ozvena, Klub vojenskej histórie Krasnogvardej­ci Košice
  • 11:00 – 13:00 hod. – Promenádny koncert DH Podbrezová

Sprievodný program – Altánok v mestskom parku: Múzeum na kolesách, Burza predmetov súvisiacich s témou Druhá svetová vojna , Tvorivé dielne pre deti, Skákací hrad a detské atrakcie.

V sobotu 11. mája o 14:00 hod. sa na Námestí republiky začína Míľa pre mamu. Tradičné podujatie pre celé rodiny, ktoré sa koná po celom Slovensku pri príležitosti Dňa matiek.

Synagóga Lučenec pripravila na nedeľu 12. mája Srdce na dlani. Mesto Lučenec a Lukus pozývajú na podujatie venované Dňu matiek. V programe vystúpia: Slovenský kresťanský spevácky zbor KRÉDO-VIRUJU. Koncertu bude predchádzať duchovné slovo v podaní predstaviteľov cirkví. Vstup zdarma !

Ilustračné foto, TASR

Stavanie mája
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM