Rôzne

V Lučenci zavoňajú fašiangy: Pochovávanie basy, zabíjačka, súťaž vo výrobe klobás

Fašiangové hody nebudú chýbať v Lučenci ani tento rok. V nedeľu 3. marca bude Mestská tržnica dejiskom klobásovej ofenzívy!

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci zavoňajú fašiangy: Pochovávanie basy, zabíjačka, súťaž vo výrobe klobás
Zdroj: TASR

Mesto Lučenec a Mestská tržnica v Lučenci pozývajú na tradičné ukončenie fašiangového obdobia plesov, bálov a zábavy. Rituálu pochovávania basy bude predchádzať bohatý folklórny program, pravá slovenská zabíjačka a VII. Klobásová ofenzíva. ň

„Pripravený je bohatý kultúrny program – pochovávanie basy, tradičný remeselný jarmok, súťaž vo výrobe klobás, ale aj hry pre deti či ľudová hudba. Chýbať nebudú zabíjačkové špeciality, vozenie na koči a bohatá tombola,“ uviedla vedúca kancelárie mesta Mária Bérešová.

Programom bude sprevádzať ľudový rozprávač Martin Kopor. O hudobnú stránku podujatia sa postarajú folklórne súbory Ipeľ a Detva, detský folklórny súbor Radosť a zoskupenie Diamond.

Počas dňa budete môcť ochutnať čerstvé zabíjačkové špeciality, či zakúpiť si priamo na zabíjačke mäsové produkty. Peknou tradíciou sa stalo aj to že súťažiaci odovzdajú časť klobás a všetci návštevníci ich spoločne zjedia.

Aj v tomto roku je súčasťou už VII. KLOBÁSOVÁ OFENZÍVA – súťaž družstiev vo výrobe klobás a súťaž jednotlivcov o najlepšiu doma urobenú klobásku.

Kolorit podujatia doplní aj remeselnícky jarmok. Iste všetkým návštevníkom padne vhod aj ponuka zabíjačkových špecialít a guľášu za vynikajúce „ľudové“ ceny. Kultúrny program sa uskutoční vo vykurovanej budove tržnice.

Vstupné len 3,– Eur (v cene šiška a teplý čaj a ochutnávka klobás ), deti do 10 rokov v sprievode dospelej osoby vstup zdarma. Podujatie sa začne o 9.00 hod.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM