Boris Macko Samospráva

V Lučenci sa dočkáme veľkého počítania áut. Kedy a prečo prebehne?

O náraste dopravy a počtu áut v posledných rokoch niet pochýb. Lučenec nie je výnimkou. Ako sa chce mesto popasovať s problémom?

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci sa dočkáme veľkého počítania áut. Kedy a prečo prebehne?
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Lučenčania by vedeli rozprávať, kde sú najväčšie problémy s parkovaním či kde sa často vytvárajú kolóny. Preto vedenie mesta musí riešiť tieto problémy podobne ako v prípade rušnej križovatky ulíc T. G. Masaryka – Vajanského a J. Kármána.

V stredu 26. októbra 2016 prebehne v Lučenci dopravný prieskum na vybraných križovatkách, profiloch ciest a parkoviskách. Jeho cieľom bude zistiť, aká je intenzita dopravy v Lučenci. Okrem toho bude v domácnostiach zároveň prebiehať dopravno – sociologický prieskum, ktorý je zameraný na zistenie, akým druhom dopravy cestujú obyvatelia Lučenca, odkiaľ – kam, za akým účelom a podobne.

Obyvatelia sa taktiež môžu v dotazníku vyjadriť k hodnoteniu dopravy v Lučenci. Prieskumy slúžia ako podklad pre vypracovanie Územného generelu dopravy mesta Lučenec, ktorý bude spracovávať Žilinská univerzita v Žiline. Spomínaný generel je strategický dokument na 20 až 30 rokov a na základe analýz má navrhnúť dlhodobé riešenia všetkých druhov dopravy.

Pozrite si jesennú fotogalériu z ulíc Lučenca!

FOTO: Jeseň v uliciach Lučenca
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM