Ľubomír Hudačko Kultúra

V Lučenci sa hľadali naj rómske hlasy: V kulturáku to rozbalilo 14 talentov

V Dome kultúry Boženy Slančíkovej Timravy v Lučenci malo šancu prezentovať svoje hlasy 14 talentovaných rómskych detí. Speváckou súťažou Romano Hangóro, čiže rómsky hlások, sa v Lučenci po jedenásty raz hľadali najlepšie rómske hlasy.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci sa hľadali naj rómske hlasy: V kulturáku to rozbalilo 14 talentov
Zdroj: Webnoviny.sk

Víťazkou sa tento rok stala Dominika Oláhová z Bušiniec. V centre sociálnej pomoci mladým (CESPOM) sa takto snažia podporovať a zabezpečovať kultúrny rast rómskej mládeže v modernom hudobnom prejave a tvorbe.

„Projektom chceme dosiahnuť, aby rómska, ale i nerómska mládež na celom Slovensku zlepšila svoj vzťah ku kultúre. Chceme vytvoriť podmienky na vzdelávanie a rozvoj umeleckého rastu jednotlivých osobností. Usporiadaním súťaže vytvoríme príležitosti konfrontácie mladých nádejných umelcov a predstavíme ich verejnosti,“ povedala Demeová.

Talentovaní mladí speváci z celého Slovenska spievali piesne rôznych žánrov a na ich výbere bol aj jazyk, v ktorom pieseň zaznela. Organizátori Romano Hangóro sa počas histórie súťaže môžu pochváliť aj tým, že práve oni objavili a verejnosť upozornili na talent superstaristky Vierky Berkyovej a Nikolky Balogovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM