Jakub Forgács Rôzne

V Lučenci sa ľudia k urnám nehrnú: Obyvatelia dali prednosť tancu pred voľbami

Minimálny záujem voličov o voľby do Európskeho parlamentu zaznamenávajú aj v Lučenci. Obyvatelia mesta dali totiž prednosť medzinárodnej tanečnej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci sa ľudia k urnám nehrnú: Obyvatelia dali prednosť tancu pred voľbami
Zdroj: Webnoviny.sk

Vo volebnom okrsku číslo 16 prišlo dopoludnia k urnám menej ako 30 obyvateľov. V zozname majú zapísaných 814 oprávnených voličov. „Voľby do Európskeho parlamentu sú pre nás a o nás. Ale ak mám povedať pravdu, tak ja žiadne zmeny neočakávam. Čo ma najviac mrzí je to, že prišlo voliť veľmi málo obyvateľov. Čo som zaregistroval, tak to nebude také slávne. Volí sa teda o nás, bez nás,“ povedal volič Martin Jakúbek (39), ktorý prišiel k volebnej urne aj so svojím synom (2,5).

Oveľa viac ľudí sa prišlo pozrieť na medzinárodnú tanečnú súťaž v spoločenských tancoch pod názvom Dance Attack CUP 2014. V Lučenci dnes súťaží až 196 tanečných párov z Maďarska, Českej republiky a Slovenska. Celodenný maratón prebieha v 16 kategóriách latinsko-amerických a štandardných tancoch. „Hlavný organizátor súťaže Pavel Imre odviedol kusisko poctivej práce. Súťaž je organizovaná na vysokej úrovni. Máme tu reprezentantov Českej republiky, Maďarska a slovenských tanečníkov. Podarilo sa mu do Lučenca dotiahnuť takmer 200 tanečných párov, čo je vynikajúci počet,“ povedal jeden z rozhodcov súťaže a majiteľ tanečnej školy v Banskej Bystrici Juraj Fáber. Súťaž spoločenských tancov organizuje Tanečná škola Dance Attack v Lučenci v spolupráci s mestom Lučenec.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM