Ľubomíra Karmanová Kultúra

V Lučenci sa opäť stretnú muzikanti rôznych žánrov: Muzikantský juliáles tentokrát s medzinárodnou účasťou

Už tretí ročník stretnutia muzikantov všetkých vekových kategórií a rôznych hudobných žánrov sa uskutoční tento víkend v Lučenci. Parádnu zábavu a možno aj ojedinelú medzinárodnú jam session sľubujú hostia, ktorí tento rok na Muzikantský juliáles zavítajú.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci sa opäť stretnú muzikanti rôznych žánrov: Muzikantský juliáles tentokrát s medzinárodnou účasťou
Zdroj: Dnes24.sk

Už tento víkend bude mestským parkom znieť hudba tých najrozmanitejších žánrov. Chystá sa tretí ročník Juliálesu muzikantov. „Filozofiou podujatia je to, aby sa stretli lučeneckí muzikanti a kapely a zahrali si spolu, posedeli, porozprávali sa,“ prezradil organizátor podujatia Stanislav Spišiak z Mestského úradu v Lučenci.

Na podujatí sa okrem hudobníkov rôznych vekových kategórií spontánne miešajú aj rôzne hudobné žánre, čím vznikajú skutočne jedinečné zoskupenia. Zaujímavosťou jedného ročníka bola aj kombinácia rockového ladenia známej domácej formácie Revolucie, ku ktorej sa pridal jedinečný lučenecký multiinštrumen­talista a hviezda všetkých domácich zábav zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov Stanislav Spišiak starší.

„Bol to veľmi krásny, tak trošku mystický slaďák s úžasným textom od hudobnej skupiny Lucie, Noc. Tú pesničku máme veľmi radi, lebo má neskutočnú atmosféru a otcov saxofón ju ešte výrazne doplnil. Bol to určite jeden z vrcholov večera,“ spomína na zaujímavú kombináciu mladší z rodu Spišiakovcov.

Účinkovanie na jednom pódiu so svojim otcom si vychutnával. „Keď sa stretnem s otcom na jednom pódiu, tak si vždy spomeniem, ako ma priviedol k muzike, na hodiny driny za klavírom a vždy mu v duchu vo chvíľach, keď spolu hráme za všetko ďakujem,“ vyznáva sa hudobník.

Aj tento rok čaká návštevníkov juliálesu pár pikošiek. Tým najväčším ťahákom bude nepochybne špeciálny hosť z New Yorku THE CHRIS BYARS QUARTET a organizátori sa už teraz tešia na prekvapenia, ktoré 4. júla toto podujatie v parku prinesie. Kombinácia týchto zámorských hudobníkov s úžasnými hlasmi domáceho zoskupenia Angels, či country štýlom LCB a rockových Revolucie, či skupiny Kord sľubujú naozaj nezvyčajnú jam session.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM