Ľubomíra Karmanová Samospráva

V Lučenci sa udeje rekonštrukcia za vyše 2 milióny €: Známa budova sa konečne dočká nového šatu!

Známa budova v centre mesta, ktorá roky zívala prázdnotou sa tento rok konečne dočká nového šatu. Rekonštrukcia bude stáť viac ako dva milióny eur. Na aké účely bude po veľkej obnove slúžiť?

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci sa udeje rekonštrukcia za vyše 2 milióny €: Známa budova sa konečne dočká nového šatu!
Zdroj: Dnes24.sk

Historická budova Radnice v centre Lučenca už roky neslúžila svojmu účelu. Opustená budova sa konečne dočká rekonštrukcie a ešte tento rok dostane nový šat. Podľa slov hovorkyne mesta Michaely Hrnčiarovej, sa ale samotná rekonštrukcia ešte nezačala. „Čaká sa na schválenie procesu verejného obstarávania, aby sa mohla podpísať Zmluva o dielo so zhotoviteľom. Zatiaľ sa vykonávajú len čistiace a prípravné práce,“ informovala Hrnčiarová.

Projekt s názvom Rekonštrukcia radnice mesta Lučenec, plánujú ukončiť do 30.11.2015. Počas celej rekonštrukcie bude čiastočne uzatvorená ulica Dr. Herza, ktorou osobné autá už nejaký čas nemôžu prechádzať. Chodník pre chodcov uzatvorený nie je.

„Súčasťou rekonštrukcie bude rekonštrukcia objektu, interiéru a exteriéru. Budova po ukončení rekonštrukcie bude využívaná na kultúrne a spoločenské účely, bude tam zriadené múzeum a galéria mesta Lučenec,“ uviedla hovorkyňa mesta.

Ako dodala, tento projekt si vyžiada náklady vo výške 2 383 061,51 eur, avšak oprávnené náklady sú 2 355 430,92 eur. Na projekt poskytne nenávratný finančný príspevok Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, keďže na spolufinancovaní sa musí podieľať aj mesto, z mestskej kasy poputuje na rekonštrukciu 5% z celkových oprávnených výdavkov. „Poskytnutý nenávratný finančný príspevok z ministerstva je vo výške 2 237 659,37 eur,“ upresnila na záver Hrnčiarová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM