Boris Macko Kultúra

V Lučenci si dal rande celý svet. Desiatky unikátnych 3D puzzle modelov

Ak chce niekto vidieť Čínsky múr, či Tádž Mahál, nemusí cestovať do diaľav. Stačí prísť od obchodného centra na Námestí Republiky a môže ich vidieť pokope.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci si dal rande celý svet. Desiatky unikátnych 3D puzzle modelov
2
Galéria
Zdroj: TASR

Dovedna 80 trojrozmerných puzzle modelov slávnych stavieb z 35 krajín sveta môžu vidieť návštevníci aktuálnej výstavy v lučeneckom obchodnom centre. Podľa marketingová koordinátorky obchodného centra Ivany Hukeľovovej budú modely vystavené do 3. februára.

„Milovníci architektúry, ale aj tí, ktorí o pamiatkach doposiaľ len počuli, si môžu zblízka prezrieť sochu Krista Spasiteľa v Riu, Tádž Mahal, Big Ben, Sochu slobody, tiež Tower Bridge, Biely dom, alebo Čínsky múr,“ načrtla Hukeľová s tým, že niektoré z nich doplnia cestovateľské zábery fotografa Ľuba Špirka, prezentované formou projekcie.

„Návštevníci sa môžu tešiť aj na zaujímavé fotografie z vtáčej perspektívy. Okrem iného je na nich zachytený aj New York City či Manhattan,“ dodala Hukeľová. Výstavu modelov doplní v nedeľu 22. januára súťaž v stavaní puzzle. „Zapojiť sa do nej môžu nielen deti, ale aj celé rodiny. Začiatok podujatia je plánovaný na 15.00 h a bude sa súťažiť o zaujímavé ceny,“ zakončila marketingová koordinátorka.

Pozrite si pár modelov z výstavy v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Známe svetové stavby v Lučenci
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM