Boris Macko Rôzne

V Lučenci stratili trpezlivosť s nespratníkmi. Mesto podnikne kroky na ochranu labute

Na problém ničenia zelenej labute v lučeneckom Mestskom parku sme už poukazovali, no mesto ešte nereagovalo. Po našom upozornení sa ľady pohli.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci stratili trpezlivosť s nespratníkmi. Mesto podnikne kroky na ochranu labute
Foto: Boris Macko

Na Mestskom úrade v Lučenci prijali rozhodnutia, ktoré majú odradiť nedisciplinovaných návštevníkov od toho, aby kvôli foteniu lozili po labuti. Práve kvôli tomu je teraz najnovšia pýcha parku v zlom stave a na niektorých miestach dokonca vidno konštrukciu.

„V najbližších dňoch osadíme k labuti tabuľku s prosbou, aby ľudia po soche nelozili a neničili ju. Treba si uvedomiť že je na okrasu a má potešiť všetkých,“ povedala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. To ale zo strany magistrátu nie je všetko a chce pritvrdiť. Labuť budú pravidelne monitorovať aj hliadky mestskej polície. Aj tento krok má prispieť k tomu, aby ľudia už viac neničili živú sochu.

Napokon, mesto získalo na jej vytvorenie grant 3000 eur a na ďalšie náklady prispelo z vlastného rozpočtu. Živá socha labute z rastlín má byť aj napriek tomu, že ju niektorí návštevníci parku poškodzujú prístupná aj naďalej. To znamená, že mobilné oplotenie, ktoré bolo okolo nej rozmiestnené ešte začiatkom júla, sa k nej už nevráti.

Pozrite si, ako aktuálne vyzerá zelená labuť v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

PREHĽAD augustových odstávok ulica za ulicou. Kde v Lučenci budú zásuvky bez prúdu?

FOTO: Labuť v lučeneckom parku čelí nájazdom návštevníkov. Ako ju mesto ochráni?

Zelenú labuť v Mestskom parku ničia návštevníci.
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM