Marcel Páleš Správy

V Lučenci to roztočí Dan Bárta: Na koncerte predstaví nový album Maratónika

Český spevák Dan Bárta nahral album s názvom Maratónika. Na pripravovanom turné s ním stihne 36 koncertov, pričom už v októbri to rozprúdi aj v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci to roztočí Dan Bárta: Na koncerte predstaví nový album Maratónika
Zdroj: TASR

Na novej štúdiovke sa podieľala aj kapela Illustratosphere, ktorá funguje v zložení Filip Jelínek, Robert Balzar, Miroslav Chyška a Jirka Slavíček. O texty sa postarali okrem Bártu aj Alžběta Plívová a Dan Stomierosky.

Tímová spolupráca pri tvorbe albumu

„Album sme nahrali u nás v štúdiu a produkovali sme si ho sami – zásadne mám hlavné slovo ja s Filipom Jelínkom a Mirkom Chyškom. Hudbu sme tvorili všetci spolu, najmä s Filipom v rôznych stupňoch kooperácie. Ostatní chalani mali hudobné pripomienky. Mirek Chyška väčšinou aranžoval a Robert sa podieľal na harmonickom dolaďovaní. Na nahrávanie sme dohliadali striedavo. Filip sa zameral na formálnu stránku, ja na obsahovú, Mirek na zvuk a Robert s Jirkom na remeselnú stránku,“ vysvetlil štyridsaťtriročný hudobník.

Album Maratónika bude obsahovať desať skladieb a muzikanti ho predstavia aj na pripravovanom turné, počas ktorého odohrajú na Slovensku a v Česku 36 koncertov.

Tešia sa na slovenské publikum

''Na slovenské publikum sa tešíme, je dobré. Sme radi, že máme fanúšikov a fanúšičky aj na Slovensku a budeme hrať, ako by to malo byť posledný raz v živote," dodal Bárta, ktorý už prednedávnom prezradil, že na albume sa budú nachádzať skladby Languages, Pruhy a Romantik Lyrik.

Dan Bárta je známy aj z pôsobenia v už v nefungujúcich kapelách Alice či Sexy Dancers, ale tiež aj vďaka spolupráci s formáciou J.A.R. či Robert Balzar Trio. Účinkoval napríklad v muzikáloch Jesus Christ Superstar alebo Evita a takisto vo filmoch ako napríklad Kytice (2000) či Jarmareční bouda z roku 2009.

V Lučenci sa Dan Bárta predstaví 25. 10. na mestskej tržnici.

Foto: ilustračné

Dan Bárta na koncertnom turné s novým albumom aj v Lučenci
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM