Boris Macko Kultúra

V meste sa stretli najlepší recitátori Slovenska. Medzi ocenenými aj Lučenčania

Lučenec zažil jednu z významných kultúrnych akcií. Už po jubilejný 20. krát privítal recitátorov, ktorí si zmerali sily v piatich kategóriách!

Ilustračný obrázok k článku V meste sa stretli najlepší recitátori Slovenska. Medzi ocenenými aj Lučenčania
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Timravina studnička je súťaž v prednese pôvodnej slovenskej prózy. Koná sa na počesť úmrtia významnej spisovateľky Boženy Slančíkovej Timravy. V tomto roku išlo už o okrúhly 20. ročník. Zúčastnili sa na ňom recitátori z celého Slovenska, ktorí súťažili celkovo v piatich kategóriách.

Súťažiacim z nášho mesta sa nedarilo tak, ako by chceli. Nakoniec v IV. kategórii obsadil konečné 3. miesto Lučenčan Ivan Horváth, ktorý si vybral dielo Petra Hvoreckého Fater.

Za zmienku stojí aj úspech Niny Kulichovej z Lučenca, ktorá získala Cenu riaditeľky Domu Matice slovenskej v Lučenci. „Chceli sme aj touto formou podporiť podujatie, kde sa schádzajú recitátori z celého Slovenska. Teší ma, že záujem ľudí o slovenskú prózu neustáva,“ zhodnotila riaditeľka Domu Matice slovenskej v Lučenci Alena Rezková. Z okolitých miest a obcí ešte obsadila 3. miesto v II. kategórii Miriama Stašková z Málinca, ktorá si s prednesom prózy Povala od R. Smatanovej a v I. kategórii získal 2. miesto Tomáš Fehérpataky z Poltára. Zabodoval s dielom od M. Hlušíkovej Prečo moja banka nemá anténky.

Pozrite si v našej fotogalérii sochu B. S. Timravy v našom meste!

Socha Timravy pred lučeneckým gymnáziom, ktoré nesie jej meno
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM