Ľubomíra Karmanová Správy

V neďalekej rekreačnej oblasti už zadarmo nezaparkujete: Poslanci schválili parkovné

Návštevníci známej rekreačnej oblasti doteraz pri jej návšteve mohli parkovať zadarmo. Poslanci, však, rozhodli, že od tejto letnej sezóny sa to zmení. Do mestskej kasy by tak mohli pribudnúť tisícky eur.

Ilustračný obrázok k článku V neďalekej rekreačnej oblasti už zadarmo nezaparkujete: Poslanci schválili parkovné
Zdroj: TASR

Parkovanie motorových vozidiel v rekreačnej oblasti Kurinec, ktoré bolo doteraz zadarmo, bude počas tejto letnej sezóny spoplatnené. S týmto návrhom prišlo vedenie mesta a mestskí poslanci ho odsúhlasili na svojom aprílovom zasadnutí.

„Počítam s tým, že v rekreačnej oblasti bude vyznačených 500 až 600 miest. Osobne očakávam len z parkovného na Kurinci príjem okolo 10.000 až 12.000 eur,“ uviedol na zasadnutí primátor Jozef Šimko. Ako dodal, jedno parkovisko, ktoré sa nachádza ešte pred vchodom do samotnej rekreačnej oblasti, zostane zatiaľ nespoplatnené.

Proti poplatku sa vyslovil poslanec Zsolt Főző. „Navrhujem, aby sme parkovné v tomto roku ešte nevyberali a nechali to na budúci rok, keďže Kurinec len rozbiehame. Bol by to stimul pre túto rekreačnú oblasť, nakoľko tento rok tam pribudne detský bazén a tobogan a možno by sa zvýšila aj návštevnosť,“ povedal na zasadnutí.

Primátor mu však oponoval, že Kurinec už reálne rozbehli v roku 2011 a parkovné nie je vysoké. Poslanci nakoniec spoplatnenie parkovania na Kurinci schválili 14 hlasmi, dvaja sa pri hlasovaní zdržali.

Od júna by mal z mesta do rekreačnej oblasti premávať aj turistický vláčik, na kúpu ktorého poslanci na predchádzajúcom zasadnutí schválili sumu 50.000 eur. Podľa slov primátora sa táto investícia mestu vráti už v priebehu trochu rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM