Správy

V noci na utorok bolo najchladnejšie v Banskobystrickom kraji

V noci na utorok bolo najchladnejšie v Banskobystrickom kraji, najmä v Juhoslovenskej kotline, kde bola najdlhšie zmenšená oblačnosť.

Ilustračný obrázok k článku V noci na utorok bolo najchladnejšie v Banskobystrickom kraji
Zdroj: TASR

Teplota v Hajnáčke dosiahla –16,9 stupňa Celzia, informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom profile na sociálnej sieti.

Teplota v noci v Čiernom Balogu bola –16,8 stupňa Celzia, v Radzovciach –16,2 stupňa Celzia a v Skerešove –16 stupňov Celzia. Teplota pod –15 stupňov Celzia bola aj v Rimavskej Sobote (-15,5 stupňa Celzia), Brezne (-15,1 stupňa Celzia) a vo Vígľaši (-15 stupňov Celzia).

Meteorológovia varujú aj pred nízkymi teplotami, v tejto súvislosti vydali výstrahu prvého stupňa. Tá platí pre niektoré okresy Banskobystrického, Žilinského, Prešovského a Košického kraja.

V týchto lokalitách sa pri zmenšenej oblačnosti očakáva miestami dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 až –16 stupňov Celzia. „Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ uviedli meteorológovia.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM