Ľubomíra Karmanová Šport

V nominácii na majstrovstvá v krose aj Lučenčanka: Vytrvalkyňa Jana Martinská v sedmičke reprezentantov

Na Majstrovstvá Európy v cezpoľnom behu sa nominovala aj Lučenčanka Jana Martinská. Účasť na 22. ME v Hyéres na francúzskej Riviere si vybojovala druhým miestom na Mastrovstvách Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku V nominácii na majstrovstvá v krose aj Lučenčanka: Vytrvalkyňa Jana Martinská v sedmičke reprezentantov
Zdroj: TASR

Majstrami Slovenska v cezpoľnom behu/krose sa na poslednom šampionáte tohtoročnej atletickej sezóny stali v areáli Elements Resort v Čilistove pri Šamoríne v kategórii vytrvalci Peter Ďurec a Katarína Berešová. Podľa vopred vyhlásených kritérií prví traja v oboch kategóriách a víťazi kategórie juniorov a junioriek si vybojovali právo účasti na 22. ME v Hyéres na francúzskej Riviere (v nedeľu 13. decembra). Druhým miestom si pozíciu v reprezentácii vybojovala aj Lučenčanka Jana Martinská.

Na ME však pocestuje iba 7 pretekárov, bez víťazky medzi vytrvalkyňami Kataríny Berešovej. Na druhom mieste za Berešovou skončila Lučenčanka Jana Martinská z Redoxu. Vytrvalostný beh na 7,2 km zvládla za 25:46 min. Katarína Berešová (Obal Servis Košice) dobehla do cieľa s časom 25:28 min.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM