Správy

V Novohrade nasnežilo, výstraha platí na najbližšie dni

Po nočnom snežení v regiónoch Novohrad a Gemer zostal na väčšine ciest v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava čerstvý sneh v hrúbke jedného až troch centimetrov.

Ilustračný obrázok k článku V Novohrade nasnežilo, výstraha platí na najbližšie dni
4
Galéria
Zdroj: TASR

Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojej internetovej stránky zjazdnost.sk. Čerstvý sneh hrubý jeden centimeter sa podľa cestárov nachádza miestami aj na hlavnom južnom ťahu, teda na ceste I/16 v úseku od Lučenca po Brzotín v Rožňavskom okrese.

Rovnaké snehové podmienky sú aj v úsekoch rýchlostnej cesty R2 Ožďany – Babin Most v Rimavskosobotskom okrese a Figa – Tornaľa v Revúckom okrese.

S dvojcentimetrovou čerstvou snehovou vrstvou musia vodiči rátať na horskom priechode Soroška pri Rožňave. Čerstvý sneh s hrúbkou jeden centimeter je na horských priechodoch Chorepa nad Klenovcom a Zbojská nad Tisovcom v okrese Rimavská Sobota.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre obidva regióny výstrahu prvého stupňa pred snežením, ktorá potrvá do 18.00 h. Meteorológovia očakávajú na niektorých miestach sneženie, pri ktorom môže napadnúť 20 až 30 centimetrov nového snehu. Pre Lučenec platí na pondelok a utorok výstraha aj pred snehovými závejmi a poľadovicou.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM