Správy

V obci pri Lučenci plánujú výstavbu infraštruktúry: Slúžiť má pre novú obytnú štvrť

Nová obytná štvrť v Trebeľovciach by podľa zverejneného zámeru v budúcnosti mohla pozostávať zo 48 samostatných objektov, v rámci projektu investor počíta s dvomi variantmi.

Ilustračný obrázok k článku V obci pri Lučenci plánujú výstavbu infraštruktúry: Slúžiť má pre novú obytnú štvrť
Zdroj: TASR

Vybudovanie nových rozvodov inžinierskych sietí a komunikácií plánuje investor v obci Trebeľovce v okrese Lučenec. Ako vyplýva zo zámeru spoločnosti Delta Slovakia, ktorý bol predložený na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), nová infraštruktúra má slúžiť pre potreby výhľadovej výstavby rodinných či bytových domov.

Desiatky nových domov

Navrhovaná činnosť sa týka územia v časti Láza, ktoré je v súčasnosti vedené ako orná pôda a využívané na poľnohospodársku výrobu. „Keďže ide o výstavbu inžinierskych sietí a komunikácie, v tejto fáze nie je potrebné riešiť otázky architektonického a výtvarného riešenia,“ vysvetlil v zámere navrhovateľ.

Nová obytná štvrť v Trebeľovciach by podľa zverejneného zámeru v budúcnosti mohla pozostávať zo 48 samostatných objektov, v rámci projektu investor počíta s dvomi variantmi. Jeden uvažuje o vybudovaní potrebnej infraštruktúry pre 40 rodinných domov a osem bytových domov s 32 bytovými jednotkami, druhý s infraštruktúrou pre 48 rodinných domov.

Viac o tomto projekte sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM