Správy

V okrese Lučenec stúpol počet turistov, ale i ceny za ubytovanie

Počet ubytovacích kapacít v okrese sa oproti roku 2017 zvýšil o šesť zariadení a celkový počet návštevníkov, ktorí ich využili, taktiež vzrástol.

Ilustračný obrázok k článku V okrese Lučenec stúpol počet turistov, ale i ceny za ubytovanie
Zdroj: Pixabay.com

Dokopy 26 246 návštevníkov využilo počas minulého roka služby 23 ubytovacích zariadení, ktoré sa nachádzajú v okrese Lučenec. TASR o tom informovala Eva Hajová z odboru informatiky, registrov, informačných služieb Štatistického úradu SR v Banskej Bystrici.

„Z celkového počtu ubytovaných ľudí tvorili 70,5 percenta domáci a 29,5 percenta zahraniční návštevníci. Tí do okresu pricestovali prevažne z Českej republiky, Poľska a Nemecka,“ konkretizovala Hajová s tým, že priemerná cena za jedno prenocovanie dosiahla v okrese 32,21 eura.

Dodala, že počet ubytovacích kapacít v okrese sa oproti roku 2017 zvýšil o šesť zariadení a celkový počet návštevníkov, ktorí ich využili, vzrástol o 11 550 osôb, čo je nárast o 78,6 percenta.

„Nárast nastal u domácich aj zahraničných návštevníkov. Priemerná cena za ubytovanie sa medziročne zvýšila o 10,91 percenta,“ zakončila Hajová.

Ilustračné foto, pixabay.com

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM