Katarína Oravská Správy

V okrese zistili žltačku: Nepríjemným ochorením sa nakazil mladík vykonávajúci verejnoprospešné práce!

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) hlási prípad žltačky. Ten sa vyskytol u mladého muža z Lučeneckého okresu vykonávajúceho verejnoprospešné práce.

Ilustračný obrázok k článku V okrese zistili žltačku: Nepríjemným ochorením sa nakazil mladík vykonávajúci verejnoprospešné práce!
Zdroj: TASR

„Lekári v Banskobystrickom kraji v rámci monitoringu hygienicko-epidemiologickej situácie nahlásili do systému z okresu Lučenec výskyt VHA (žltačky typu A) u muža z obce Ábelová, okres Lučenec, vykonávajúceho verejnoprospešné práce,“ uviedla hovorkyňa RÚVZ v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

Ako pokračovala, ochorenie je laboratórne potvrdené. „Jedná sa o prípad, ktorému bolo možné predísť, nakoľko pacient mal byť na základe rozhodnutia regionálneho hygienika ako kontakt očkovaný, no on sa očkovaniu však nepodrobil,“ povedala Tolnayová.

Podľa hovorkyne banskobystrického RÚVZ, u priamych kontaktov chorej osoby nariadili epidemiológovia lekársky dohľad a epidemiologickú indikáciu cieleného očkovania. Protiepidemické opatrenia sa vykonávajú v spoločnej domácnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM