Správy

Vandali nepoľavujú: Ďalší prípad naukladaných skál na koľajisku pri Lučenci

Bilancia železníc má každý týždeň niekoľko smutných informácií, ale, žiaľ, aj správ o bezočivosti. Uplynulý týždeň sa zaobišiel bez úmrtí, predišlo sa viacerým samovraždám.

Ilustračný obrázok k článku Vandali nepoľavujú: Ďalší prípad naukladaných skál na koľajisku pri Lučenci
Zdroj: TASR

Uplynulý týždeň sa na železniciach zaobišiel bez strát na životoch, na železničných priecestiach v správe železníc nedošlo ani v zrážke vlaku s motorovým vozidlom. TASR informoval odbor komunikácie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

ŽSR však zaznamenali jednu dopravnú nehodu, pri ktorej rýchlik zranil ženu pochybujúcu sa v priechodnom priereze traťovej koľaje. Stalo sa tak v úseku Výhybňa Horná Streda – Piešťany, ženu previezli do nemocnice. Nehoda si vyžiadala meškanie siedmich vlakov.

Pokus o samovraždu bol nahlásený v ŽST Šaštín-Stráže, ženu sa podarilo polícii zadržať. Rovnako sa tak stalo aj prípade ženy so samovražednými sklonmi v ŽST Kostoľany nad Hornádom.

„Minulý týždeň sa celkovo až v piatich prípadoch podarilo predísť zrážke vlaku s civilnou osobou so samovražednými úmyslami, prípadne pohybujúcou sa v koľajisku pod vplyvom návykových látok,“ doplnil odbor komunikácie.

Vandali však nepoľavujú. Naukladané skaly v koľaji boli hlásené v úseku Lučenec – Tomášovce, na zastávke zasa rozbitá sklenená výplň okna.

Okrem toho poškodili dvere do vestibulu v ŽST Trenčín, v ŽST Vydrník poškodili plastové dvere čakárne pomaľovali vonkajšie parapety okien. Sprejeri poškodili aj prístrešok pre cestujúcich v ŽST Ivanka pri Dunaji.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM