Simona Husaniková Správy

Večerné zemetrasenie s magnitúdou 4,1: Otrasy bolo cítiť aj v Lučeneckom okrese!

Otrasy zo zemetrasenia v Maďarsku pocítili v stredu večer aj obyvatelia južného Slovenska, v našom okrese to boli obyvatelia Veľkej nad Ipľom a Panických Draviec. Ako ďalej informuje web Národnej siete seizmických staníc, k zemetraseniu s predbežnou magnitúdou 4,1 došlo o 20.45 h.

Ilustračný obrázok k článku Večerné zemetrasenie s magnitúdou 4,1: Otrasy bolo cítiť aj v Lučeneckom okrese!
Zdroj: TASR

Epicentrum zemetrasenia bolo neďaleko maďarskej obce Érsekvadkert. Geofyzikálny ústav Slovenskej akadémie vied v Bratislave teraz bude analyzovať záznamy seizmických staníc, ako aj údaje o pozorovaných účinkoch zemetrasenia. Ľudí, ktorí jeho účinky pocítili, prosí preto o vyplnenie dotazníkov.
Podľa webu tvnoviny.sk, ktorý na zemetrasenie upozornil ako prvý, ho pocítili ľudia napríklad vo Veľkom Krtíši, Dudinciach, Želiezovciach, v Krupine i obciach Úľany nad Žitavou, Sklabiňa, Čebovce a Opatovská Nová Ves. Záchvevy zeme údajne zaznamenali aj obyvatelia v okrese Lučenec a to konkrétne v obci Veľká nad Ipľom a Panické Dravce.

Ak ste aj vy na vlastnej koži pocítili otrasy večerného zemetrasenia, pošlite nám vaše postrehy na mail husanikova@global24.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM